Nettsidene til kredittkortgiganten Visa var onsdag kveld ikke tilgjengelige på grunn av et massivt angrep fra WikiLeaks-tilhengere.

Hackergruppen «Anonymous» står etter alt å dømme bak angrepet som er en hevn for at Visa ikke lenger vil overføre pengegaver til WikiLeaks.

Det samordnede angrepet skjedde etter en oppfordring på Twitter.

«Operation Payback. TARGET: WWW: VISA: COM :: FIRE FIRE FIRE!!! WEAPONS, » sto det i beskjeden som gikk ut klokka 22.00.

4.000 brukere
I et intervju med AFP tidligere onsdag sa medlemmer av gruppa at de kom til å trappe opp angrepene mot alle som motarbeider WikiLeaks, organisasjonen som har lekket hundretusener amerikanske diplomatdokumenter via sine nettsider.

«Anonymous» sier også at den står bak angrep mot MasterCard, PayPal og den sveitsiske postbanken.

Gruppa fremholder at tusenvis av frivillige deltar i forsvaret for WikiLeaks og gründeren Julian Assange, som nå sitter fengslet i Storbritannia som følge av at han er mistenkt for seksuelle overgrep i Sverige.

– Vi startet med en liten gruppe brukere. Nå er vi rundt 4.000, sa medlemmer av «Anonymous» onsdag.

Les også: Hackere angriper Mastercard

<b>Vil anmelde Visa for WikiLeaks-blokkering</b>

<b>Ingen vil jobbe med Wikileaks</b>

<b>Stengte Assanges konto</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.