Innen 2015 vil ni av ti jobber innen samtlige sektorer kreve IT-ferdigheter, ifølge IKT Norge.

Det betyr at IT-utdanning blir gull verdt, og om noen år vil de mest spennende IT-jobbene sannsynligvis være basert på teknologi som ikke engang finnes i dag.

Norgessjef for IT-bemanningsspesialisten Elan, Gudrun Jebsen slår fast at IT er et trygt utdanningsvalg hvis du vil sikre deg fast jobb i fremtiden:

- Totalt sett kommer det til å være mangel på arbeidskraft innen IT de neste årene. Samtidig er dette en sammensatt bransje, der kompetansebehovet er i stadig endring. Vinnerne på IT-arbeidsmarkedet i 2015 vil være de som satser på drift, virtualisering eller programmeringsfag som Java, .Net og også programmering for mobile enheter, spår hun.

For få tar IT-utdanning
Hun peker på at det i dag er for få som velger å IT-utdanne seg. Men IT-jobbene vil utvikle seg enormt fremover, og variasjonsmulighetene blir langt større.

- Tidligere har man vært mest fokusert på den tekniske og analytiske biten, men nå er også den sosiale biten inne i bildet. Flere enn i dag vil passe inn i IT-jobber, sier Gudrun Jebsen til DN.no.

Og vinnerne av fremtidens drømmejobber er de som kombinerer IT-faglig dyktighet med forretningsforståelse, prosjektlederkompetanse og gjerne mer enn ett fremmedspråk. Derfor er Jebsens råd krystallklart:

- Skaff deg tilleggskompetanse. Lær deg noe annet enn bare IT!



* Kombinasjonen IT og økonomi er en god idé.

* Drømmer du om en jobb som ihuga programmerer? Slapp av, ikke alle jobbene kommer til å bli outsourcet til India og Baltikum. Net/Java-utviklerjobber vil fremdeles være aktuelle også her hjemme i mange år fremover.

* Gartner spår at mobiltelefoner innen 2013 vil være viktigere enn pc-en som webtilgangsdevice. Det er ikke dumt å satse på å bidra til å forme fremtidens kommunikasjonsteknologi.

* Når flere og flere nettverk virtualiseres og tjenester flytter ut i nettskyen, må også noen drifte disse tjenestene. Kunnskap om drift, ITIL og prosess/metodekunnskaper vil dermed også bli stadig viktigere.

Les også: Dette må du ha for å nå til topps

Bli lønnsvinner i kriseåret

De beste landene å sende it-jobbene til (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.