Facebook planlegger å sette prisen for sin kommende børsnotering til rundt 30 dollar per aksje, og verdsetter selskapet til mellom 77-96 milliarder dollar, ifølge folk som kjenner til saken, skriver The Wall Street Journal.

Kan bli rekord
Prissettingen sender det sosiale nettverket på god vei til å bli det mest verdifulle amerikanske internettselskapet ved en børsnotering.

Det vil overstige Googles verdivurdering, som var på 23 milliarder dollar da de gikk på børs i 2004. Det ville også plassere Facebook like bak markedsverdien til Amazon.com, og foran andre store teknologiselskaper som Hewlett-Packard.

Det sosiale nettverket er sannsynligvis kun et par uker fra å gå på børs under Nasdaq-indeksen. Selskapet planlegger å sette i gang med presentasjon av akjsene for investorer på mandag, sier folk som kjenner til saken.

Lavere enn forventet
Den planlagte prissettingen er noe lavere enn noen investorer forventet.

- Jeg har blitt overrasket tidligere, men jeg vil bli overrasket igjen om de ender opp med en prissettin i det nedre sjiktet, sier investor Kevin Landis fra Firsthand Capital til The Wall Street Journal.

Han er ikke bekymret, og mener at den lavere enn ventede prissettingen bare er taktikk for å bygge opp en spenning før børsnoteringen.

Les også:
Facebook blir FB
Facebook slår tilbake mot Yahoo!
Facebook kjøper AOL-patenter

Voksesmerter for Facebook
Facebook fører til boligmangel (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.