Idex er blitt tildelt en OEM-avtale for sin nye fingeravtrykksensor av en asiatisk mobiltelefonprodusents flaggskipmodell, skriver TDN Finans. Mobiltelefonen planlegges lansert i fjerde kvartal 2014.

Hvem produsenten er oppgis ikke, men det er snakk om en asiatisk mobilprodusent som ikke er blant de ti største globalt sett, bekrefter selskapet. De kan heller ikke si om det er snakk om en telefon som vil bli solgt i Norge.

Helt konkret er avtalen Idex har vunnet en såkalt «Design Win», det vil si at produktet deres er besluttet implementert i et planlagt produkt. Skulle produsenten skrinlegge produktet før produksjonsfasen vil Idex miste hele eller deler av ordren.

Øker kapasiteten

Idex opplyser videre at selskapet har implementert høyvolums produksjons- og leveringskapasitet med sin partner CrucialTec, for å støtte produksjon på kommersielt nivå.

Idex har spesialisert seg på å lage fingerskannere som tar liten plass og kan lages i ulike materialer. Det vil si at sensoren kan bygges inn som en del av en annen komponent, for eksempel glasset som beskytter en berøringsskjerm, uten at den vises eller føles.

Les mer: Glassklar innovasjon fra Idex

Les også:
Børspause i Idex - nytt partnerskap avslørt
Idex lander sin første kontrakt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.