Til tross for hardere konkurranse og stagnering i mobilbransjen, økte lønningene til alle Telenors toppsjefer ifjor.

Viseadministrerende direktør Jan Edvard Thygesen i Telenors Russland-partner Vimpelcom hadde størst lønnshopp med en inntektsøkning på hele 26 millioner kroner til 32,8 millioner kroner.

Nest mest økte Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas som fikk 2,4 millioner ekstra å rutte med i 2012, og hadde en inntekt på 12,2 millioner kroner

Lebara-gründeren Rasiah Ranjith Leon tjente 16,3 millioner kroner. Leon er den desidert mest formuende av sjefene i telecom-bransjen med en formue på 116,7 millioner kroner. 75 millioner mer enn Baksaas.

32,3 millioner
Telenortoppene kapret fire av de fem øverste plassene på årets liste.

Selskapet meldte på kapitalmarkedsdagen i høst om økte marginer, og ifjor økte Telenor bunnlinjen med nesten tre milliarder kroner til 10,2 milliarder kroner.

Også Norge-sjef Berit Svendsen og finansdirektør Richard Olav Aa kunne glede seg over betydelige inntektshopp på henholdsvis 1,8 og 1,3 millioner kroner til 5,9 og 4,8 millioner kroner.

Oppover for Vollvik
De siste årene har vært tunge for den tidligere Chess-milliardæren Idar Vollvik. I 2011 rapporterte gründeren om null i både inntekt og formue. Ifjor gikk det imidlertid litt oppover for Vollvik, som i løpet av det siste året flere ganger har blitt begjært personlig konkurs.

Vollvik hadde 1,4 milliioner kroner i inntekter i fjor, men fortsatt ingen formue.

Denne uken ble det klart at investeringsselskapet til Vollvik har nesten 100 millioner kroner i gjeld, og at gjelden nå anses som kortsiktig på grunn av mislighold.

Også Vollviks medgründer i Chess, Svein Erik Johnsen, har lite igjen av millionene han mottok ved salget av Chess. I 2012 rapporterte han om en inntekt på 100 000 kroner og en formue på 500 000 kroner.

Netcom- og Tele2sjefene faller
Toppsjefene i Telenors argeste konkurrenter, Netcom og Tele2, fikk en liten dupp i inntektene i 2012. Tele2-sjef Arild Hustads lønning sank fra 4,5 millioner kroner i 2011 til 3,2 millioner kroner ifjor.

Han ble dermed en av teletoppene som opplevde størst fall i inntektene. Også Netcom-sjef August Baumanns inntekter falt fra 3,6 i 2011, til 3,2 ifjor.

Begge selskapene har imidlertid meldt at de er i vekst. Tele2 er for tiden i konflikt med Telenor om nettleie, og klagde tidligere i år giganten inn for Post- og Teletilsynet som ga Telenor en bot på fem millioner kroner.

DN.no tar forbehold om at listen kan inneholde feil.





Les også:
<b>Vollvik sirkler konkurssluket</b>
Tjente mest av toppsjefene
Her er Norges rikeste (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.