Fredag melder Tele2 at One Call og MyCall samles i en organisasjon med felles ledelse fra og med i dag, og Tele2 og Network Norway slås sammen til én enhet. Det betyr blant annet at selskapet legger ned Network Norways kunde- og forhandlerservice i Sandnes. Selskapet opplyser i en pressemelding om at 35 årsverk vil bli kuttet innen første kvartal av 2014.

- De endringene vi gjør nå er noe vi har tenkt på en stund, og de er en del av en naturlig evolusjon av selskapet, sier Administrerende direktør Arild Hustad i Tele2.

Han avviser at kuttene, eller endringene har noe å gjøre med selskapets resultater, eller prispress i bransjen å gjøre.

Vil bli nummer to
- Vi satser fortsatt tungt på å vokse, spesielt i Norge, og da mener vi disse endringene er nødvendige, sier Hustad.

Han gjentar at selskapet fortsatt har som mål om å bli nummer to i Norge og om en markedsandel på 25 prosent. Tall fra Post- og teletilsynet viser at selskapet i løpet av 2013 har klart å ta markedsandeler fra Telenor og Netcom.

Halvert i Norge
Selskapets resultat før av- og nedskrivninger (ebitda) var på 1.523 millioner svenske kroner mot 1.771 millioner kroner i samme periode året før, ifølge kvartalsrapporten tirsdag.

På forhånd var det ventet en ebitda på 1.608 millioner svenske kroner, ifølge snittet av estimater innhentet av SME Direkt.

Den norske virksomheten, som inkluderer den heleide mobiloperatøren One Call, fikk et ebitda-resultat på 55 millioner svenske kroner, mot 107 millioner kroner i samme periode ifjor. Altså ble selskapets resultat halvert i Norge.

Les også:
Halvering for Tele2 i Norge
- Kan ikke garantere at prisen ikke vil øke
Telenor taper markedsandeler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.