Fredag åpnet amerikanske kinoer filmen som enhver it-nerd i Silicon Valley har ventet på.

Det vil si, i hvert fall de som har trodd at ungpikeidolet og TV-seriestjernen Ashton Kutchner skulle kunne fylle skoene til den som kanskje har hatt størst innvirkning på it-bransjen og forbruker-elektronikk de siste tiårene, Apple-gründer Steve Jobs.

Hardt markedsført
Filmstjernen har tidlig prøvd å tone ned forventningene ved å vise til at filmen "Jobs" ikke er en dokumentar men en uautorisert «historie» med den visjonære gründeren.

 

Likevel er det ikke til å legge skjul på at Steve Jobs og Apples popularitet har vært brukt for alt den er verdt i markedsføringen av filmen.

Da er det kanskje like greit å vente på filmatiseringen av biografien "Steve Jobs" av Walter Isaacson, publisert høsten 2011, og som Jobs ba ham skrive, og som familien og Apple samarbeidet med, konkluderer MarketWatch.

- En rotten tomat
For ifølge kritikken av "Jobs" sålangt er det plenty av rom for en ny film.

 

"Jobs" blir rangert som "en rotten tomat" av 26 prosent av publikum, som vil si at rundt tre fjerdedeler har vendt tommelen ned for filmen, ifølge MarketWatch.

Filmen har heller ikke blitt heldig mottatt av Steve "Woz" Wozniak, som sammen med Ronald Wayne og Jobs, grunnla Apple i garasjen til Jobs' foreldre i 1976.

- Ikke nok til å anbefale
Han var også hjernen bak Apples to første datamaskiner, som den langt mer kommersielle Jobs tok det første spranget fra og gjorde personlig.

I ett blogginnlegg omtaler Woz skuespillerinnsatsen som "god" og at han "fulgte med og var underholdt, men ikke nok til å anbefale filmen".

LES MER:
Hvem uthenges i filmen (Macworld)
Se traileren her (filmens hjemmeside)

10 sterke sitater fra filmen (Forbes)

Han avviser også at kritikken bunner i at han er betalt som konsulent for filmatiseringen av den autoriserte biografien.

  «Jeg er takknemlig for hvor suveren Steve var i "i-tiden", og hans bidrag til mitt eget liv med glimrende produkter som jeg har hatt stor glede av. Men, denne filmen fremstiller ham som om han hadde disse talentene langt tidligere», gjengir MarketWatch fra blogginnlegget.

Ble syk av Jobs' diett
Kutcher, en stor fan av Jobs, brukte tre måneder på å sette seg inn i rollen. Samtidig var han i kontakt med en rekke mennesker som var en del av de ulike fasene i Jobs' liv. Skuespilleren startet også på Jobs spesielle fruktdiett, med et ganske uheldig utfall.

«Jeg gikk på fruktdietten en måneds tid, og spiste kun frukt og drakk gulrotsaft», uttalte Kutcher i et intervju i januar i år.

To dager før opptak falt han om i smerter og måtte innlegges på sykehus.

Filmen «Jobs» vises på norske kinoer fra fredag 1. november.

Les også:
Kutter prisen på Ulvøya-luksus for andre gang

John Fredriksen er rikere enn Batman
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.