På Ulvøya innerst i Oslofjorden ligger én av boligmarkedets aller dyreste eiendommer. Nå kuttes prisen på «østkantluksusen» for andre gang.

Fra å forlange 37 millioner kroner, ber selgeren idag om 29,7 millioner kroner for praktboligen.

Direktør i Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) er ikke overrasket.

- Dette er et veldig spesielt segment. For det første er det bare et lite knippe mennesker som er etterspørrere. I Oslo snakker vi kanskje om en 20 til 30 personer, og de fleste ønsker seg nok ikke til østkanten, sier Tveter til DN.no.

- For det andre er prisingen av en slik bolig veldig vanskelig, nesten litt «tenk på et tall», legger han til.

Les også: John Fredriksen er rikere enn Batman

Står mellom salg og uteie
Ansvarlig eiendomsmegler Odd Kalsnes i Privatmegleren forklarer det seneste priskuttet med eierens behov for å spikre et salg.

- Hun skal flytte utenlands og det står derfor mellom utleie og å selge. Det er hovedårsaken til priskuttet, ellers kunne den gjerne ligget til neste sommer, sier Kalsnes til DN.no.

Den fasjonable eiendommen har ligget ute på markedet siden i vår, men Privatmegleren begynte ikke å markedsføre den skikkelig før på forsommeren.

- Aldri før har det blitt solgt en så dyr eiendom i dette området. Vi gikk ut i fra taksten på 37 millioner kroner, og så er det dessverre slik at markedet alltid har rett, sier Kalsnes og understreker:

- Det tar vanligvis lang tid å selge slike eiendommer.

Mangler adressen
Eiendomsmegleren har tidligere uttalt til DN.no at det eneste Ulvøya-eiendommen mangler er den mest fasjonable adressen.

- Det er kanskje litt færre kjøpere som vil til Ulvøya enn til Bygdøy. Ergo er det litt lenger mellom kjøperne, sier han fredag.

NEF-direktør Tveter er ikke i tvil om at dette er en viktig faktor.

- Takstmannens oppgave er å finne ut hva huset kan gå for i markedet, altså markedsverdien. Å sammenligne med tilsvarende hus blir vanskelig, ikke minst fordi kjøpere av slike eiendommer kan være villige til å gi mange millioner bare for adressen, mener han.

- Det er helt legitimt at noen ønsker seg til et strøk av personlige grunner, men det er jo litt spesielt at noen liker å «flashe» med adressen. De som er i dette markedet vet at det til og med er visse oppganger som har en «snobbefaktor». Det er så galt at bærumsregisterte biler visstnok skal ha en spesiell etterspørsel, ler han.

Les også: Gullår for Rema-kjøpmenn

- Lettere enn på lenge
Boligene i det såkalte luksussegmentet har i lengre tid gått tregere og til lavere pris enn tidligere i Norge. Kalsnes mener imidlertid markedet er i endring.

- Det er å selge dyre eiendommer, er lettere enn på lenge, hevder han.

- Ulvøya er imidlertid et litt spesielt marked. For eierens del, håper jeg det ikke blir aktuelt med flere priskutt. Får hun ikke solgt, kommer hun til å leie ut. Jeg vil tippe boligen kan leies ut for opptil 100.000 kroner i måneden, sier eiendomsmegleren.

Les mer om boligmarkedet på DN.no:
Nå stiger prisene på utleieleiligheter i Oslo
Slik «lokkes» boligkjøperne
Boligrushet uteble
Derfor er boligen den perfekte pensjonssp#229en

Les mer på DN.no idag:
Gullår for Rema-kjøpmenn
John Fredriksen er rikere enn Batman
80 studenter klare for å «mooce» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.