Først tapte de i Ligningsnevnden. Så vant de i Overligningsnemden. Så tapte de igjen i Fylkesskattenemdnen.

Skattemyndighetene krever tilsammen 376 millioner kroner fra to av Storbritannias mest kjente investorer i Norge, Opticom- og Fast-duoen Robert Keith og Thomas Fussell, skriver Dagens Næringsliv.

Skattekravet skriver seg fra innløsning av opsjoner og rabatterte aksjer i it-selskapene Opticom og Fast Search & Transfer (Fast) i perioden 1998 til 2000. Opticom eies i dag av Fast, som igjen eies av Microsoft.

Et lignende krav er også reist mot gründer Hans Gude Gudesen.

Norske skattemyndigheter mener Keith og Fussell fikk opsjonene i egenskap av å være arbeidende styremedlemmer og konsulenter i begge selskaper. Da skal de skatte til Norge. Duoen mener på sin side at de har skattet til England.

Dersom den omstridte duoen ikke skulle vinne frem i Riksskattenemnden, har skattemyndighetene et krav på 188 millioner kroner mot hver av dem.

Varsler regresskrav
Keith og Fussell har varslet at de vil rette et regresskrav mot Opticom dersom de må betale skatt eller straffeskatt til Norge.

Men regningen kan også havne hos Opticom, som på sin side mener skattekravet er uberettiget. Det kan også rette et regresskrav mot de tre ekstoppene dersom de taper saken.

Britene har tidligere varslet at de vil saksøke staten dersom de taper også i Riksskattenemnden. Ved utgangen av 2008 var saken fortsatt uløst.

Les også: Keith og Fussel får enda mer


<b>- Microsoft er et flott selskap</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.