Mens platesalget stuper og nedlastingstjenester som Itunes taper kunder, finner stadig flere frem til musikkstrømmetjenestene Wimp og Spotify.

- Wimp Norway har hatt en god utvikling og vi er nå operative i Skandinavia, Tyskland og Polen, sier administrerende direktør Peter Tonstad i Aspiro AB som eier Wimp.

Økning på 64 prosent
En undersøkelse selskapet gjorde tidligere i år viser at hele 68 prosent av den norske befolkningen sier at de strømmer musikk. Og at interessen for musikkstrømming er økende blir godt synlig på inntektssiden til både Wimp og Spotify, som er de største tilbyderne av musikkstrømming i Norge.

Til sammen har Wimp Norway sørget for inntekter på 120 millioner kroner i 2012. Dette er en økning på 62 prosent fra året før, da inntektene landet på 74 millioner kroner. Lønnskostnadene har også økt, men ligger ikke inne i regnskapet for Wimp Norway. Disse er derimot å finne i søsterselskapet Wimp Music som i tillegg huser all teknologiutvikling og ledelse.

- Wimp har vokst mye, og i 2012 har vi hatt en betydelig oppbemanning spesielt da på produktutvikling, teknologi og marketing, sier Tonstad.

For å finansiere driften i dette selskapet ble det i 2012 hentet inn 95 millioner kroner fra morselskapet Aspiro.

- Totalperspektivet er at 2012 har vært et fremgangsrikt år for Wimp. Vi har åpnet i to nye markeder og gjort nye og spennende tilpasninger på produktsiden, sier Tonstad.

Tjener penger i Norge
Også konkurrenten Spotify håver inn på musikkstreaming.

Ifølge årsresultatet fra 2012 har Spotify Norway nå inntekter på 463 millioner kroner mot 186 millioner kroner fra 2011. Men kostnadene har også økt tilsvarende i samme periode.

Likevel kan selskapet notere seg et pent overskudd på 11,1 millioner kroner mot 8 millioner kroner året før.

Les også:
<b>Taper penger i høy hastighet på båt</b>
Disse databombene kan tidoble telefonregningen
Smart Club går i graven med rekordtap
Vil tjene enda mer på ditt boliglån
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.