Harald Norvik trekker seg som styreleder i Telenor, skriver selskapet i en melding onsdag ettermiddag.

- Jeg har fått beskjed av Giske i dag at han ikke har tillit til meg, sier Norvik til DN.no.

Ifølge Norvik fikk han beskjeden i et møte med nærings- og handelsminister Trond Giske onsdag.

company:tel

I en børsmelding onsdag utdyper Norvik at Giske, som representant for majoritetseieren i Telenor, i dag har uttrykt manglende tillit til Telenors styreleder, som følge av Norviks håndtering av TV2-saken i januar i år.

- Jeg har derfor valgt å fratre som styreleder i Telenor, skriver Norvik i meldingen.

Staten har meddelt valgkomiteen i Telenor at ut fra en helhetsvurdering er det ønskelig med skifte av styreleder, skriver Nærings- og handelsdepartementet i en pressemelding onsdag.

- Komiteen så det som hensiktsmessig at staten som største eier hadde direkte dialog med Norvik om dette. Et slikt møte mellom departementet og Norvik ble avholdt onsdag 2. mai, skriver de videre.

Norvik fortsetter som styreleder inntil en ny styreleder har blitt valgt av Bedriftsforsamlingen.

Synes det er leit
Norvik har vært styreleder i Telenor siden 31. mai 2007.

- Hva synes du om Giskes håndtering av denne saken?

- Det skal jeg ikke kommentere, sier Norvik til DN.no.

- Hvordan har det vært å være styreleder i Telenor?

- Strålende, helt fantastisk.

- Hvordan er det da å måtte gå av?

- Nei, det er jo leit. Men når hovedeieren ikke har tillit, så er ikke det noe valg, sier Norvik.

Lorry-skandalen
I januar i år ble det store avisoppslag etter at det ryktes at nærings- og handelsminister Trond Giske ifølge VG skal ha sagt at «Harald Norviks tid som styreleder i Telenor kan være over» på et nachspiel på utestedet Lorry etter NHOs årskonferanse.

Uttalelsen kom etter Telenors salg av A-pressens post i TV2 til danske Egmont. Telenor var sammen med LO A-pressens største aksjonærer.

Giske avviste at han hadde uttrykket mistillit mot Telenors styreleder som følge av aksjesalget.

Her er Giskes forkl#229

Dagen etter NHO-konferansen og det mye omtalte nachspielet på Lorry ble Norvik kalt inn på teppet til Giske. Der skal næringsministeren ha gjentatt sitt syn og lagt til at han «ikke kunne gjøre noe med styret nå».

"Utilbørlig press"
På en pressekonferanse uttalte Norvik at han ble utsatt for utilbørlig press.

- Vi ble utsatt for et press som går ut over det rimelige. Vi ble forsøkt påvirket i utilbørlig grad til å ta en beslutning vi ikke mener var den beste for selskapet, sa Norvik på pressekonferansen.

- Jeg ba om at dette ble protokollert. Da sa Giske at han ikke hadde ment det slik, sier Norvik.

At Telenors styreformann gikk til motangrep mot Giske vekket oppsikt, men Norvik mente det var nødvendig å få frem "de faktiske forhold".

- Dette er en pressekonferanse jeg helst ikke ville ha holdt og som ikke burde ha vært nødvendig. Men vi har behov for å få fram faktiske forhold, sa Norvik.

Mener han ble utsatt for «utilbørlig» press fra Giske

Mandag ble det kjent at Telenor skriver ned India-investeringen til null kroner. Det har skapt usikkerhet om hvorvidt Telenor har tenkt å fortsette sitt engasjement i det asiatiske landet.

Les også:
Frp frykter Giske kan skremme bort gode ledere
Høyre tviler på begrunnelsen for Norvik-avgang
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.