I går kveld annonserte det sosiale nettverket at de i løpet av noen uker vil fjerne innstillingen som gjorde at du kunne gjemme navnet ditt for søk. Det vil fortsatt være mulig å blokkere enkeltbrukere, men majoriteten i verden kan nå lett finne din Facebookprofil, skriver Cnet.

«Den lille andelen mennesker som nå bruker denne innstillingen vil få en påminnelse om at den skal fjernes i løpet av kort tid. Uansett om du har brukt denne innstillingen tidligere, eller ikke er den beste måten å kontrollere hva folk kan finne om deg å lage innstillinger for hvem som kan se hva du deler», skriver Facebook i et blogginnlegg.

Protester
Facebook har flere ganger i løpet av det siste året endret privatiseringsinnstillingene sine. Først med nye regler om bilder, og bildebruk som kom på vårparten i år, deretter annonserte selskapet at de vil bruke kundeinformasjon i reklamekampanjer.

Analytikerne regner med at endringen vil skape store protester og føre til at enkelte forlater det sosiale nettverket. Endringen betyr i praksis at innstillingen som gjorde at navnet ditt og dermed også profilen din ikke var mulig å finne blir opphevet. Det vil si at dersom du ønsker å begrense adgangen til informasjon på din profil må du gå inn og velge innstillingen: «Ikke synlig for andre» på alle profilelementer.

Falsk trygghet
«Vi er rett og slett redde for at folk tror denne innstillingen fører til et nytt nivå av sikkerhet, noe den faktisk ikke gjør», sier sikkerhetsekspert Nicky Colaco i Facebook til Cnet.

Årsaken til fjerningen skal også være at Facebook ønsker å bedre søketjenesten sin. Dette endrer imidlertid ikke at anonymitet nå vil være umulig, skriver Cnet.

Å legge inn en innstilling som gjør at du kan velge å skjule all informasjonen din på en gang ville vært ganske enkelt, men det er tvilsomt at Facebook vil gjøre dette, skriver TechCrunch.

Les også:
Norgeslansering av nye Iphone om to uker
Vi er klisjeer på Facebook
USA sier nei til større åpenhet om nettspionasje (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.