Som en følge av alle de store søksmålene Apple har rettet mot Samsung de siste årene har det vært spekulert i at Samsung ikke lenger ønsket å levere komponenter til Apples produkter. Samsung er en av verdens største komponentprodusenter for forbrukerelektronikk, og deres teknologi bygger opp mange av konkurrentenes produkter.

Retina-skjerm
I dag skriver imidlertid Wall Street Journal at Apple kommer til å lansere en ny Ipad Mini i fjerde kvartal i år, og at denne vil ha en såkalt Retina-skjerm produsert av Samsung. Retina er Apples egen betegnelse på sine mest høyoppløselige skjermer. Dagens Ipad Mini har en skjermoppløsning som er langt lavere enn kravene til Retina-betegnelsen. For å være Retina må bildepunktene på en skjerm sitte så tett at de ikke kan skilles fra hverandre med normal titteavstand.

Nødvendig kapasitet
I utgangspunktet hadde Apple engasjert LG og Sharp til å lage skjermene, men for å sikre nok produksjonskapasitet har Apple tatt med Samsung på laget også, ifølge Wall Street Journals kilder.

Les også:
Omstridt lagringsdirektiv koster 360 millioner
Microsofts nettbrett er en flopp
Ny Iphone-fabrikk misbruker arbeidere
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.