Fire toppsjefer er sparket fra Teliasonera, melder selskapet fredag.

Nyheten kommer etter at selskapet som eier norske Netcom og Chess i lang tid har slitt med korrupsjonsanklager og medvirkning til hvitvasking i forbindelse med sin virksomhet i Uzbekistan.

- Styrets beslutning er at noen i styret med høy beslutningsmyndighet ikke lenger har styrets tillit. derfor er ansettelsesforholdene avsluttet, skriver styreleder Marie Ehrling i en pressemelding.

Finansdirektør og tidligere fungerende konsernsjef, Per-Arne Blomquist, er én av de fire som har fått sparken, ifølge Expressen.

Tidlig i oktober meldte også selskapet at direktør for mobilmarkedet, Tero Kivisaari må gå.

Ikke i tråd med retningslinjene
Teliasonera hyret i april advokatfirmaet Norton Rose Fulbrigt for å gjøre en grundig vurdering av transaksjoner og avtaler de seneste årene av Teliasonera og partnere i Eurasia-området.

Hensikten av vurderingen var at Teliasonera-styret og ledelsen skulle få grundigst mulig gjennomgang av selskapets transaksjoner i Eurasia, og for å kunne gjøre en risikovurdering av virksomhetens etiske perspektiver knyttet til disse transaksjoner.

Advokatfirmaet har som følge av undersøkelsene funnet at flere av transaksjonene ikke er i tråd med selskapets forretningsskikk.

«Investeringene i Uzbekistan er ikke i tråd med de retningslinjene Teliasonera ønsker å stå for når vi driver forretninger. Problemene vi har hatt her kommer av at vi internt har vært for dårlige på kontroller, dette er noe vi jobber med å rette på», skrev administrerende direktør Johan Dennelind i Teliasonera i en pressemelding allerede i oktober.

Selskapet faller på børs
Etter dagens annonseringer falt selskapets aksjer med to prosent på Stockholmbørsen.

Teliasonare melder at de viol fortsette å jobbe med svenske myndigheter om korrupsjonsanklagene, og at de håper på en rask løsning.

Ingen dom eller konklusjon fra svenske myndigheter foreligger.

Les også:

Mobilsjefen i Teliasonera må gå etter bestikkelsesanklager

Varsler priskrig i desember (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.