Roboter inntar næringslivet verden rundt i rekordfart, og meningene om hva som kan bli konsekvensene er mange.

Sjåførløse biler, kjøleskap som fyller seg selv og roboter som utfører operasjoner. Kunstig intelligens skal gjøre hverdagen både enklere og tryggere, skrev D2 i begynnelsen av november. (DN+)

Frykt for at robotene kan overta jobbene våre er utbredt, men bare én av ti nordmenn frykter dette, ifølge en undersøkelse InFact utførte for Abelia tidlig i høst.

Andre er vesentlig større pessimister. En Standford-forsker kom i september med dramatiske jobb-spådommer, og uttalte at «bransjer kommer til å slukne som døende stjerner og folk vil få panikk».

«En tredje maskinalder»

Nå henger Bank of England seg på i en ny studie der den advarer om at opp til 15 millioner jobber i Storbritannia kan gå tapt etter hvert som stadig mer avanserte roboter kan utføre arbeidsoppgaver som tidligere var forbeholdt mennesker, skriver theguardian.com.

Bankens sjeføkonom Andy Haldane sier automatisering utgjør en risiko for nesten halvparten av alle sysselsatte i Storbritannia, og at «en tredje maskinalder» vil hule ut arbeidsmarkedet og øke gapet mellom fattige og rike.

De mest utsatte bransjer ifølge studien fra Bank of England er administrative stillinger, kontorarbeid og produksjon.

 

Les også: Spår bedriftsdød for teknosinker
 

I fremtiden kommer bilen din til å logge seg på Uber for å nedbetale billånet

 
- De fleste mennesker kan ende i forferdelig fattigdom

Apple-gründer frykter menneskene skal bli robotenes «husdyr»  

 

 

 

 


 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.