I dag starter Mobile World Congress i Barcelona, verdens desidert største messe for mobilbransjen. Men allerede på lørdag klarte ikke Samsung å vente lenger, og slapp to katter ut av sin nyhetssekk.

Samler alt
Den ene nyheten er Samsung Homesync, et mediesenter som på «magisk» vis skal samle all digital informasjon man har liggende på ulike enheter i familien. Homesync tilbyr også én Terabyte (1000 Gigabyte) lagring lokalt og i en privat nettsky, så man får en sikkerhetskopi av filene i tillegg til å kunne se dem når man ikke er hjemme.

Med Homesync kan man automatisk eller manuelt synkronisere alle bilder, filmer og musikk man har på ulike telefoner og nettbrett trådløst. Boksen støtter flere metoder for overføring. Den har selvsagt også HDMI-tilkobling mot tv og musikkanlegg så man enkelt får opp innholdet der.

Homesync har samme programvare som Samsungs Galaxy-telefoner (Android) og man kan laste ned alle apps og bruke alle tjenester som man kan på en smarttelefon direkte på tv-en. Man kan bruke en smarttelefon eller et nettbrett til å styre det hele.

Samsung Homesync blir tilgjengelig i slutten av april til veiledende pris 2500 kroner.

Galaxy Note 8
Det ventes at Samsung kommer til å lansere Galaxy S4 i midten av mars måned på et eget arrangement. På messen i Barcelona lanserer selskapet bare ett nytt mobilprodukt - Samsung Galaxy Note 8.

Dette nettbrettet blir som navnet antyder et nettbrett med åtte tommer stor skjerm og smartpenn. Tradisjonen tro mener Samsung også at det er riktig av dem å la brukerne bruke nettbrettet som telefon dersom de ønsker, så en full telefonmodul er også inkludert i 4G-versjonen.

Samsung fremhever også sin skjermdelings-teknologi som lar deg dele skjermen på nettbrettet mellom to apps om du vil. Hvis du for eksempel ser på tv, men vil svare på en melding underveis trenger du ikke lukke tv-sendingen, du kan bare dele skjermbildet mellom sms-appen og tv-appen.

En ny funksjon som ser ut til å bli populær blant flere produsenter er å reintrodusere en infrarød sender i telefoner og nettbrett. Smarttelefoner og nettbrett er godt egnet som universalfjernkontroller for hjemmet og også Note 8 får denne funksjonaliteten.

Note 8 får firekjerners prosessor og lagring på 16 eller 32 GB. Skjermen får en oppløsning på 1280 x 800 bildepunkter.

Brettet ventes å være i butikkene i andre kvartal i år. Prisen for 4G-utgaven er 5000 kroner, mens Note 8 uten mobilt bredbånd vil koste fra 3500 kroner. Dette prisnivået er en del høyere enn tilsvarende utgaver av Ipad Mini, som blir hovedkonkurrenten til Note 8.

Les også:
Sony lanserer slankere nettbrett
Telenor støtter ny mobilutfordrer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.