Under en pressekonferanse på Mobile World Congress i Barcelona, lanserte Sony i dag Xperia Tablet Z. Tablet Z er et nettbrett med skjerm på 10,1 tommer som er kun 6,9 millimeter tykt og med en vekt på 495 gram.

Nettbrettet er som navnet tilsier nært beslektet med smarttelefonen Xperia Z, som nylig oppnådde en rekordhøy poengsum i vår test.

Også Xperia Tablet Z får skjermmotoren Bravia Engine 2, som er hentet fra Sonys tv-apparater. I tillegg får nettbrettet også et åtte megapiksel kamera med samme bildebrikke som Sonys digitalkamera bruker, og to stereohøyttalere i fronten, for bedre multimedialyd, samt infrarød universalfjernkontroll som på tidligere modeller. Ekstra vann- og støvbeskyttelse er også på plass.

Nettbrettet kommer i versjoner med og uten mobilt bredbånd. Modellen med mobilt bredbånd støtter norsk 4G.

Kraftig
Under panseret finnes en Snapdragon S4 prosessor med fire kjerner på 1,5 GHz. Skjermpanelet er et LCD panel med 1920 x 1200 bildepunkter oppløsning. Det ser ut som om den interne lagringen kun leveres med 16 GB, men minnekort på inntil 64 GB støttes.

Ved lansering har Tablet Z Android 4.1, men en oppdatering til versjon 4.2 skal komme kort tid etter.

Pris og endelig lanseringstidspunkt er ennå ikke oppgitt.

Les også:
Telenor støtter ny mobilutfordrer
Samsung lanserer «magisk» boks
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.