Magasinet Forbes.com er berømt for sine lister over verdens rikeste mennesker. Nå har de sjekket hvilke industrier der flest har slått seg opp som dollarmilliardærer. På årets liste er det 1.426 personer , med en totalformue på 5.400 milliarder dollar.

På verdensbasis er det overraskende små forskjeller mellom industriene som topper listen.

Investor-yrket har skapt aller flest dollarmilliardærer, med 148 totalt, tett fulgt av mote og detaljhandel, og det er relativt små differanser på de ti største, viser oversikten på Forbes.com.



Tekno-tungt i USA
Forskjellen mellom industriene viser seg først når man ser på hvilke kontinenter milliardærene kommer fra. I USA er særlig investeringer, teknologi og media som gjør folk styrtrike.

Det er kanskje ikke så overraskende, tatt i betraktning USAs svært etablerte finansmarked og Silicon Valleys it-dominans. USA har dessuten verdens best utviklede mediamarked, der et enormt hjemmemarked støtter eksport til resten av verden.

Mote, ikke it
I Europa derimot, er det dobbelt så mange milliardærer innen mote og detaljhandel som innen investeringer. Dessuten er gruve og metallvirksomhet inne på tredjeplass og energisektoren står også for en stor andel. Teknologi glimrer med sitt fravær på topplisten.

Listen for Asia og Stillehavet toppes av fast eiendom, og i resten av Amerika utenom USA topper finans. Midt-Østen og Afrika toppes ikke av energi, men ”diversifisert” virksomhet. Men trolig handler dette i stor grad om formuer skapt av olje.

Les også: - Samsung Galaxy S4 har alt

<b>Sjokk og raseri på Kypros</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.