Korrigert versjon. I første versjon av denne saken ble Telios organisasjonsmodell uriktig gjengitt.

En fersk dom fra Oslo tingrett innebærer at Telio fortsatt slipper å betale moms for internettjenster som leveres fra utlandet.

Les også: - Dette handler ikke om moms

Telio er organisert gjennom to selskaper, et norsk teleselskap (Telio Telecom as) og et sveitsisk internettselskap (Telio SA). Rettssaken har dreid seg om hvorvidt selskapet i Sveits skal underlegges reglene for elektronisk kommunikasjon (ekom) i Norge.

I sommer fattet Post- og teletilsynet (PT) et gebyrvedtak rettet mot Telio Telecom as som leverandør av elektroniske kommunikasjonstjenester. Striden sto om det sveitsiske Telio SA kan anses som en del av ekomtjenestene levert av Telio Telecom as.

Det er nå avvist av Oslo Tingrett.

Telio-sjefen hadde ikke sett dommen da Dagensit.no ringte fredag morgen.

- Nå tok du meg på senga, sa Telio-sjef Eirik Lunde.

Selskapet sendte ut en børsmelding straks etter.

Nyheten satte fart i Telio-aksjen, som steg 18,81 prosent fredag formiddag.

Den ferske dommen fra Oslo Tingrett innebærer at Staten nå må punge ut saksomkostninger på 357.595 kroner til Telio Telecom as og Telio SA.

Skal diskutere anke
- Jeg vil ikke kommentere saken med annet enn at vi med interesse har registrert dommen og tar den til etterretning, sier direktør for Post- og Teletilsynet Willy Jensen til Dagensit.no.

Anke utelukkes ikke.

- Vi har ikke vurdert anke ennå, men vil vurdere det sammen med departenmenet og Regjeringsadvokaten, sier han.

Konkurrenter av Telio har tidligere uttalt at det er urettferdig at Telio kan putte de 25 prosentene andre betaler i moms rett i lommen.

Les også: Combitel spekulerer i momsfritak

Jensen tror ikke dommen nødvendigvis innebærer at konkurrenter følger Telios eksempel med å operere utenlands.

- Jeg tror faktisk ikke det, men det får være opp til hver enkelt aktør i bransjen, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.