Samtidig som Fast Search & Transfer as er under etterforskning av Økokrim, har en ny statlig etat satt trykk på selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

Nylig fikk Fast brev fra Statens innkrevningssentral med et krav på 44.720 kroner for manglende innsendelse av årsregnskapet for 2008. Brevet ble sent på oppdrag fra Regnskapsregisteret.

- Det er ingenting dramatisk med dette. Det har bare med timingen å gjøre. Vi jobber med dette gjennom Microsoft-systemet, sier Bjørn Olstad, som tok over sjefsstolen i selskapet etter at John Markus Lervik ble fjernet ifjor.

Dårlig timing
Timingen oppfattes imidlertid som dårlig hos Regnskapsregisteret.

- Selskapet har nå fått en ny frist til 1. april med å sende inn regnskapet. Om dette ikke skjer, vil Regnskapsregisteret på nytt varsle selskapet gjennom elektronisk kunngjøring på nett i slutten av april. Om selskapet fortsatt ikke sender inn regnskap, vil saken bli oversendt tingretten som må ta stilling til kravet om tvangsoppløsning, sier Sverre Hovland.

Endret regnskaper
Dagens Næringsliv omtalte sommeren 2008 hvordan Fast manipulerte egne regnskaper og førte aksjonærene bak lyset.

Microsoft svarte da med å lage nye årsregnskaper for 2006 og 2007 for sitt nyervervede datterselskap. I de nye regnskapene var store deler av inntektene som selskapet tidligere hadde rapportert fjernet.

Les også: - Fast-saken er høyt prioritert

Føler seg lurt av Fast


Razzia hos Fast
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.