I dag ble det avgjort hvem som får retten til å bygge et effektivt nett som kan gi hele Norge superraske mobilhastigheter. To av vinnerne var som ventet Telenor og Netcom, men den tredje var et helt ukjent selskap. Tele2 har signalisert at de ville kjempe for den tredje lisensen, men de fikk ingenting. Selskapet som kjøpte flest lisenser av alle var Telco Data, et selskap som ble stiftet for drøyt en måned siden.

- Det er ingen som vet hvem det er, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonsdirektør i Netcom.

OBS! Den ukjente investoren er ikke lenger ukjent, les også: Denne milliardæren går tungt inn i mobil-Norge

Superstrengt
Selskapet har sikret seg en tredjedel av frekvensene som ble ledige etter stengingen av det analoge tv-nettet. Disse frekvensene har svært god rekkevidde, og regnes som avgjørende for å få 4G-nett ut til hele landet. I tillegg har de kjøpt lisenser i to andre frekvensbånd, og har dermed mulighet til å bygge bedre kapasitet også i tettbygde strøk.

Men hvem er de, og hva er planen deres?

- Det er superstrengt hva vi kan si. De må selv fortelle hva deres planer er, sier assisterende direktør i Post- og teletilsynet, Elisabeth Sørbøe Aarsæther til DN.no.

Hun sier tilsynet kjenner identiteten, men at hun ikke kan si mer nå.

Stor utenlandsk aktørI
l Brønnøysundregistrene er selskapet ført opp med navnene på to personer – styreleder Knut Glad og prokura Siv Owing Maanum, begge ansatt i advokatfirmaet Føyen. Hvem representerer de?

- Det kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier Glad.

- Jeg kan si at det er en stor utenlandsk aktør, og at planene vil bli bekjentgjort på nyåret, sier han.

LES OGSÅ:

<b>Seier til Netcom og Telenor</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.