I forkant av det årlige arrangementet "Sommer-Davos" som World Economic Forum holder i Kina i midten av september, har organisasjonen funnet frem til det de mener er de 31 beste, nye, teknologiselskapene verden over.

Det er ingen norske selskaper med på listen, som domineres av amerikanske bedrifter. Selskaper fra 13 land er representert, og de er valgt ut av 68 teknologieksperter.

Blant de mest kjente selskapene for nordmenn er kanskje musikktjenesten Spotify, og lokaliseringstjenesten Foursquare, som nylig rundet tre millioner brukere.

Vil påvirke
Blant teknologiene selskapene som kom med på listen driver med, finner vi digitale plattformer, lokaliseringstjenester for sosiale nettverk, nettsikkerhet, energiløsninger og behandling av vann.

Selskapene er valgt ut til listen av en komité bestående av teknolgoer, journalister, akademikere, og investeringseksperter.

- Teknologien og forretningsmodellene deres vil ha en varig og verdifull effekt i flere industrier, og i samfunnet som helhet, sier André Schneider fra World Economic Forum.

- Jeg har stor tro på at et robust økosystem for innovasjon er avgjørende for å bygge både bærekraftig informasjonsbaserte økonomier og de løsningene som kreves for å takle mange av dagens samfunnsmessige utfordringer, sier Jeang Kim, sjef for Alcatel-Lucent-Bell-Labs. Han er også med på å lage listen.

World Economic Forum er en uavhengig internasjonal organisasjon som har som mål å lage regler og normer som verden skal styre etter i fremtiden - spesielt styreingsformer for selskaper.


































Presentasjon av selskapene og intervjuer med sjefene finnes på WEFs hjemmesider.



Les også: Tavlene toger inn

Lei en dings (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.