Hunawei lanserer denne uken smarttelefonen Ascend P1S under CES-messen i Las Vegas. Telefonen er bare 6,68 millimeter tykk, ifølge Huawei selv. Men det stopper ikke der. Men en skjerm på 4,3 tommer og en dobbelkjerneprosessor på 1,5 GHz er denne telefonen på papiret god nok til å hevde seg blant de beste. Den skilter også med å være en av de første telefonene ut i butikkene med Android 4.0 operativsystem.

Når telefoner blir svært tynne er det et vanlig problem at de også utvikler mye varme som kjennes i fingrene gjennom dekslene. La oss håpe dette er noe Huawei har tenkt på når de valgte materialer til P1S, slik at den kraftige prosessoren ikke brenner fingertuppene på brukerne. De har i hvert fall valgt å bruke Gorilla Glass fra Corning som beskyttelse over skjermen.

 

Hittil har ikke Huawei klart å klore seg fast blant de fem største produsentene av smarttelefoner, men dersom de lykkes med produkter som dette kan stillingen fort endre seg.

Er du interessert i denne telefonen må du nok vente helt til sommeren før du får kjøpt den. Prisen er ennå ikke fastsatt.

Les også:
Sonys første uten Ericsson
Tenker tynt igjen

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.