Flere internasjonale og amerikanske medier melder mandag at Google har vunnet over Facebook i kampen om Deepmind Technologies. Facebook skal ha forsøkt å kjøpe opp selskapet siden 2012, uten hell.

Dette er Googles fjerde oppkjøp denne måneden. Siden årsskiftet har selskapet kjøpt opp Android-utviklerne Bitspin, Nest Labs, som utvikler av smart-termostater, og software-sikkerhetsselskapet Impermium.

Milliardoppkjøp
Google har selv bekreftet oppkjøpet, men ikke røpet prisen. Kilder sier til blant annet The Information at Google måtte ut med over en halv milliard dollar, over tre milliarder kroner.

Deepmind Technologies er ifølge sine egne nettsider et selskap som utvikler kunstig intelligens for spillselskaper og simuleringer.

Oppretter etikk-komite
Google har opprettet en etisk komité i forbindelse med oppkjøpet, etter oppfordring av Deepmind selv. Dette for å bestemme og sikre gode regler for at ikke Google skal misbruke teknologien.

Deepmind jobber med å utvikle programvare som lar datamaskiner og roboter tenke mer som mennesker. Google har tidligere inngått prestisjetunge samarbeid med blant annet NASA for å videreutvikle satsningen på kunsitg intelligens.

Kunstig intelligens, som man til daglig kan oppleve gjennom blant annet Apples Siri-program, har vært et betent etisk tema allerede siden 1950-tallet. Da var den kontroversielle forskeren Alan Turing en av pionérene innen feltet.

Vidunderbarn og sjakk-geni
Det London-baserte selskapet ble grunnlagt av det tidligere sjakkvidunderet Demis Hassabis. Han skal også være en «gamer» i verdensklasse, og har utdannelse innen nevrobiologi og spillutvikling.

Selskapet skal ha rundt 75 ansatte, og er investert i av blant annet Founders Fund og Horizon Ventures.

Googles øverste sjef Larry Page skal selv være sentral i oppkjøpet av det hittil ukjente selskapet.

Mest lest på Dagens IT i dag:
Hun betalte 100.000 for å menge seg med makteliten
Gigantbilde til budsjettpris
Nytt supernett i anmarsj
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.