Av et utvalg på 2 259 toppsjefer i USA er Facebookgründer Mark Zuckerberg den desidert største vinneren med en lønn på 2,28 milliarder dollar, eller 13,68 milliarder kroner ifjor, viser GMI Ratings undersøkelse.

Zuckerbergs inntekt kom nesten utelukkende fra aksjegevinst knyttet til selskapets børsnotering. Facebooksjefens grunnlønn var på 503 205 dollar, eller tre millioner kroner i 2012, skriver Marketwatch.

Zuckerberg var ikke alene på listen, også Applesjef Tim Cook tjente en pen slump med penger i fjor med en inntekt på 148 millioner dollar. Videre på listen kan vi finne Starbucks administrerende direktør Howard Schultz med en lønning på 117 millioner dollar.

Ingen av disse selskapene var imidlertid blant dem som betaler sine ansatte mest. Ifølge Marketwatch er det Google, Cisco, Microsoft, Chevron og amerikanske Fannie Mae som topper denne listen.

Les også:
Null privatliv på Facebook
USA sier nei til større åpenhet om nettspionasje
Inntektsboom for Telenor-toppene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.