Peter Chou har vært toppsjef i HTC helt siden han var med å grunnlegge selskapet i 1997. Nå melder selskapet av Chou fratrer sin rolle som toppsjef med umiddelbar virkning for å fortsette som leder for produktutviklingen i selskapet.

New York, 8. oktober 2014: Styreleder Cher Wang i HTC snakker under en produktpresentasjon. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Eduardo Munoz
New York, 8. oktober 2014: Styreleder Cher Wang i HTC snakker under en produktpresentasjon. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Eduardo Munoz (Foto: Reuters)
Chou blir erstattet av sin støttespiller Cher Wang, som også har vært med HTC siden starten og i dag sitter som styreformann.

Wang er en suksessrik entrepenør og har fått en rekke utmerkelser opp gjennom årene. Hun er regnet som en av verdens mektigste forretningskvinner og en av verdens 25 mest sentrale personer innen teknologisektoren.

Startet tidlig

De første årene var HTC Innovations et produksjonsselskap som lisensierte sine produkter til andre varemerker. I Norge var produktene deres kjent under varemerket I-mate. Fra 2007 har de produsert smarttelefoner under eget navn.

HTC var blant de første produsentene av smarttelefoner basert på Windows Mobile, Windows Phone og senere Android. De var også den sterkeste konkurrenten til Iphone helt til Samsungs Galaxy S II tok verden med storm i 2011.

Les også:
HTC lanserer virtuell virkelighet
Her er årets flaggskip fra HTC
Google strammer inn app-reglene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.