Det opplyser Økokrim i en pressemelding.

– Økokrim ser alvorlig på at det er laget et system for svart omsetning som har bidratt til omfattende skatteunndragelser. Svake kontrollrutiner og utstrakt bruk av kontanter har gjort dette mulig, sier politiadvokat Åsne Hana Torgersen.

Økokrim startet å etterforske forholdet i 2018 som en hvitvaskingssak.

Etterforskningen har avdekket at personer tilknyttet Lycamobile har laget et system for svart omsetning av telekort. Som følge av dette har flere forhandlere av telekort unnlatt å opplyse om kommisjonsinntektene til skattemyndighetene. Dette har medført at over 50 millioner kroner ikke har blitt beskattet i perioden 2010–2016, ifølge Økokrim.

Innledningsvis i etterforskningen var det flere siktede. For enkelte av disse er saken henlagt, mens for seks personer er forholdet overført til Skatteetaten. Det gjenstår å påtaleavgjøre sakene for fire personer.

Lycamobile har ikke vedtatt forelegget, opplyser Økokrim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.