– Vi har nulltoleranse for korrupsjon, og dette er en så alvorlig sak at alle må gå gjennom sine rutiner og hvordan dette har vært mulig. Jeg har bedt Telenor om en skriftlig redegjørelse og også om et møte med styreleder om saken. Et slikt møte vil finne sted om kort tid, sier Mæland.

Torsdag inngikk Vimpelcom som Telenor eier 33 prosent av aksjene i, forlik med amerikanske myndigheter om å betale 795 millioner dollar etter å ha innrømmet korrupsjon.

– Det er svært alvorlig at Vimpelcom nå har erkjent brudd på korrupsjonslovgivningen, sier næringsministeren.

Tidligere Nordea Norge-sjef Gunn Wærsted tiltrådte som ny styreleder 14. januar i år. Hun overtok etter Svein Aaser, som trakk seg ifjor høst etter at hovedaksjonæren, representerte ved Mæland, uttrykte mistillit.

- Jeg har ikke lenger tillit til Telenors styreleder, sa Mæland 30. oktober ifjor.

Bakgrunn: Wærsted: - Jeg var aldri i tvil

Bakgrunnen var styrets håndtering av den Vimpelcom-saken, der politimyndigheter i flere land etterforsker mobilselskapets virksomhet i Usbekistan. Mæland mente seg ført bak lyset ved ikke å ha mottatt all informasjon fra styrelederen.

- Jeg har nå fått ny informasjon om saken. Dette er informasjon som både Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite og jeg burde fått tidligere. Det mener jeg er alvorlig, sa Mæland da.

Følg markedet på DN Investor HER

Les også: Vimpelcom innrømmer lovbrudd i korrupsjonssaken

Telenor-sjefen: - Skuffende og svært alvorlig

Jo Lunders advokat mener korrupsjoninnrømmelsen er en frifinnelse av Jo Lunder: - En frifinnelse av Jo Lunder

Jakter på personene bak Vimpelcom-korrupsjon  

Telenors mobilnett ute av drift

Se DN Tv: Telenor-sjefen: - Jeg har fortsatt tillit
Telenor-sjefen: Jeg har fortsatt tillit
Telenors inntekter vokser, men en milliardnedskrivning i Danmark svekker resultatet i fjerde kvartal 2015.
02:47
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.