Telekomselskapet Vimpelcom har lagt frem sin kvartalsrapport onsdag. I rapporten innrømmer selskapet lovbrudd i forbindelse den langvarige korrupsjonssaken Vimpelcom har vært gjennom de siste årene, etter å ha vært i diskusjoner med amerikanske og nederlandske myndigheter.

Selskapet er i ferd med å inngå mulige forlik med amerikanske og nederlandske myndigheter, ifølge en melding fra selskapet.

«Selskapet (...) vedgår visse brudd på U.S. Foreign Corrupt Practices Act og relevante nederlandske lover.», heter meldingen fra selskapet. «U.S. Foreign Corrupt Practices Act» er amerikansk anti-korrupsjonslover.

I meldingen indikerer selskapet at det vil betale en bot i tråd med hva selskapet tidligere har avsatt for dette formålet. Vimpelcom ønsker ikke å gå ut med ytterligere detaljer om saken.

Presidentdatter sentral i korrupsjonssaken

I 2012 ble det kjent at Vimpelcoms partner i Usbekistan hadde tette koblinger til Gulnara Karimova, datteren til Usbekistans president. Selskapet har vært anklaget for korrupsjon og under etterforskning i flere land på grunn av en partnerskapsavtale i Usbekistan med stråselskapet Takilant, registrert på Gibraltar. Politi i en rekke land mener Takilant i realiteten kontrolleres av Karimova.

Den glamorøse presidentdatteren Gulnara Karimova er sentral i korrupsjonssaken mot Vimpelcom. Foto: Mikhail Metzel, AP/NTB Scanpix
Den glamorøse presidentdatteren Gulnara Karimova er sentral i korrupsjonssaken mot Vimpelcom. Foto: Mikhail Metzel, AP/NTB Scanpix (Foto: Ap)

Nederlandsk politi mener Vimpelcom betalte 92,5 millioner dollar, over 700 millioner kroner, i bestikkelser for å etablere seg i det usbekiske mobilmarkedet.

DN har tidligere skrevet at Vimpelcom, som er deleid av det norske telekomselskapet Telenor, har satt av 7,6 milliarder til saken.

BAKGRUNN: Vimpelcom setter av 7,6 milliarder til korrupsjonssak - det forsterker Telenors bekymring

Selskapet legger i samme rapport frem et justert driftsresultat på 898 millioner USD i fjerde kvartal, skriver TDN Finans.

Telenor: Uakseptabelt

Telenor kommenterer saken slik i en pressemelding:

«Korrupsjon er uakseptabelt og Telenor ser svært alvorlig på at VimpelCom nå ser ut til å bekrefte at selskapet har brutt amerikanske og nederlandske korrupsjonsregler.»

Oppdatering: I en tidligere versjon av denne saken kunne det virke som om at Vimpelcom allerede har inngått forlik  i denne saken. Det stemmer ikke. Selskapet hevder å være i samtaler om mulige forlik, uten at disse er rettskraftige ennå.

Les også på DN.no:

Oljeproduksjon fryses etter toppmøte

«Overforsynt», «desperat» og «mistet grepet»

Svakeste vekst i norsk økonomi på syv år  

Se DNtv:

Lise (30) hadde ikke løpt noe særlig før hun løp maraton på sju kontinenter

Det har vært et eventyr, sier Lise Grønskar, som ved siden av nattevaktjobbing i Dagbladet og deltidsjobb som flyvertinne har brukt 2015 på å løpe i fjellene ved Machu Picchu, over is på Antarktis og gjennom vinbarer i Frankrike.

Lise (30) hadde ikke løpt noe særlig før hun løp maraton på sju kontinenter
Det har vært et eventyr, sier Lise Grønskar, som ved siden av nattevaktjobbing i Dagbladet og deltidsjobb som flyvertinne har brukt 2015 på å løpe i fjellene ved Machu Picchu, over is på Antarktis og gjennom vinbarer i Frankrike.
02:58
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.