Styret i Vimpelcom har godkjent utnevnelsen av Morten Karlsen Sørby som nytt styremedlem og han erstatter dermed Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, ifølge en melding VimpelCom tirsdag.

Baksaas varslet i desember at han trekker seg fra Vimpelcom-styret med umiddelbar virkning.

Den gang ble det opplyst at Telenors konserndirektør med ansvar for Europa, Kjell Morten Johnsen, ville representere to stemmer i VimpelCom-styret. Johnsen vil nå gå tilbake til å representere en stemme i Vimpelcom-styret.

I november 2014 gikk Morten Karlsen Sørby av som administrerende direktør i Telenor-selskapet Uninor grunnet sykdom i nær familie. Det ble den gang opplyst at Karsen ville gå inn i en ny, fremtidig stilling i Telenor.

Vimpelcom-eierskapet har ført Telenor inn i hardt vær som følge av mistanke om korrupsjon mellom Vimpelcom og sentralt plassert usbekiske myndighetspersoner.

Ifølge anklagene skal Vimpelcom har samarbeidet med et korrupsjonsmistenkt stråselskap i forbindelse med anskaffelse av telelisenser i Usbekistan.

Les mer om saken:
Har visst om telelisenskjøp i minst to år
Mener Telenor blir forhåndsdømt dnPlus
Krever nye svar fra Telenor dnPlus
«Varsler» langer ut mot Telenor
Ny henvendelse om VimpelCom-saken
I krig og business...
Telenor kaller Vimpelcom-styret inn på teppet  

Les også på DN.no i dag:
Fed holder spenningen oppe
Bombarderes av riggkanselleringer
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.