Norske Jo Lunder (53) fulgte Vimpelcom-aksjens svalestup ifjor. Verdien av eiendelene i hans investeringsselskap Cigalep as ble mer enn halvert og årsregnskapet gjort opp med et underskudd på mer enn 14 millioner kroner.

Lunder sluttet som toppsjef i Vimpelcom i april, etter 15 år i sentrale stillinger i selskapet.

Han skriver på sms på vei til et forsinket British Airways-fly til London at investeringsselskapet hans eier 300.000 aksjer i Vimpelcom.

«Rubelfallet og lavere oljepris svekket kursen i 2014, kursutviklingen har vært god i 2015».

Han svarer ikke på om han har flere Vimpelcom-aksjer enn det som ligger i investeringsselskapet.

«Jeg har ikke mer info utover Cigalep om min privatøkonomi».

Skjermer privatøkonomien

Lunder eier 100 prosent av Cigalep, som ifølge årsrapporten investerer i eiendom, aksjer og verdipapirer. Eierposten i Vimpelcom verdsettes til ni millioner kroner ved utgangen av fjoråret, en verdinedgang på 14,5 millioner kroner. Selskapet oppgir også å ha 3,4 millioner kroner i bankinnskudd, kontanter og lignende.

Vimpelcom-aksjen falt snaut 70 prosent i løpet av fjoråret, samtidig som selskapet ble satt under korrupsjonsetterforskning av amerikansk og nederlandsk politi for investeringer gjort i Usbekistan. I 2015 har Vimpelcom-aksjen steget nærmere 30 prosent, men den ligger fortsatt på mindre enn halvparten av hva den var ved inngangen til 2014.

Det voldsomme aksjefallet rammet naturligvis også Telenor, som eier 33 prosent av kapitalen i Vimpelcom. DN skrev i februar at Telenors gevinst i Vimpelcom var barbert med 16 milliarder kroner på to år.

Med Fredriksen

Nylig kunne DN fortelle at Jo Lunder har fått ny jobb som toppsjef for John Fredriksens milliardformue. Det ventes også at han vil få styreverv i Seadrill og andre av Fredriksen-gruppens selskaper.

Om Lunder også vil gå inn på eiersiden sammen med sin nye arbeidsgiver?

«Vi vil annonsere eventuelle investeringer i Fredriksens børsnoterte selskaper om det blir aktuelt», skriver Lunder på tekstmelding til DN.

 

Les også: - Bygger opp det sterkeste teamet vi kan få fatt i

 

– Enhver som var i operativ virksomhet i Vimpelcom, vil ikke være velkommen her på huset

 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.