På sin kapitalmarkedsdag i dag lettet Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas litt på sløret angående planer for videre ekspansjon.



Enormt potensial i bredbånd
Telenor opprettholder egne forventninger

De åpner også for å utvide sitt tjenestespekter i de landende hvor de allerede er etablert som mobiloperatør. Telenor er verdens syvende største mobiloperatør med 150 millioner abonnenter.

Hittil har Telenor hatt som strategi å kun gå inn i selskaper hvis de kan kontrollere dem. Nå åpnes det for en mer fleksible strategi med tanke på kontroll.

– Det kan komme prosjekter der vi er villige til å innta en minoritetsposisjon. Vi kan være fleksible dersom andre kriterier er oppfylt, slik som beliggenhet og konkurransesituasjon, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Han gjorde det samtidig klart at målet på sikt vil være en majoritetsposisjon i alle engasjement.

Konsolidering
Samtidig tror Baksaas og Telenor på at det vil stå færre globale mobiloperatører tilbake om få år.

– Vi tror det vil bli konsolidering og restrukturering i alle deler av verden. Vi tror det om fem år vil være færre globale aktører enn i dag, sier Baksaas.

Les også: - Det er størrelsen som teller

Da må også Telenor bli mer dymaniske.

– Vi vil være mer fleksible med i forhold til kontroll. Særlig i Asia ser vi muligheter som vil kreve andre eierkonstruksjoner, sier Baksaas.

Han vil ikke si konkret hvilke land eller operatører det er snakk om, men understreker at selskapet følger nøye med på hvilke muligheter som byr seg og hva andre aktører gjør.

Ser mot Afrika
Selskapet ser også etter mulige oppkjøpskandidater i Afrika. Telenor har så langt ingen operasjoner i verdensdelen, men ser nå på utvalgte land i Afrika.

Det fremgår også av presentasjonen at Telenor fortsetter å forplikte seg til å bidra til vekst og utvikling samt en bevisst miljøprofil i de landende de opptrer.

Dagens it er på Telenors kapitalmarkedsdag på Fornebu i dag og bringer fortløpende nyheter derfra.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.