Telenors kvartalsresultater viser at rekordene ikke skytes ned like lett som for få år siden.

Tallene for første kvartal viser at Telenor (TEL) fremdeles vokser, men resultatene når ikke helt opp til forventningene.

- Det er nedgangen i den internasjonale trafikken som har mest effekt på omsetningen, sier finansdirektør Trond Westlie.

Les mer om dette: Krisen treffer Telenor

- I første kvartal 2009 leverte Telenorgruppen stabil organisk omsetning og en ebitda-margin på linje med våre forventninger for 2009. Vi har klart å redusere capex og kostnader, noe som gir en sterk kontantstøm- margin i et utfordrende forretningsklima, sier Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas i kvartalsrapporten.

Marginen er bedret fra 33 prosent i forrige kvartal, til 34 prosent for de tre første månedene i 2009. Aksjen startet opp 1,64 prosent, men falt til svak nedgang etter noen minutters handel.

Analytiker Frank Maaø i DnB Nor Markets forteller at kvartalsresultatet fra Telenor var på linje med hva han ventet, men litt svakere i Sverige og Øst-Europa og noe bedre i Asia.

- Norge var veldig sterkt og selskapet hadde en høyere kontantstrøm enn konsensus ventet, sier Maaø til TDN Finans.

Analytikeren trekker også frem at selskapet har lavere gjeld enn markedet ventet.

Krisen har nådd telesektoren - Telenor klarer seg
Krisen i internasjonal økonomi har spredd seg til de fleste sektorer. Telekom er vanligvis mindre utsatt enn andre sektorer, men Telenor opplyser i kvartalsrapporten at de nå opplever at krisen også påvirker telekomsektoren. Det er i hovedsak internasjonal teletrafikk som er rammet, men trafikkvolumet er relativt stabilt, opplyser Telenor.

Ukraina er det av Telenors markeder som er hardest rammet av krisen, men Telenors datterselskap Kyivstar "står han av".

- Til tross for den negative omsetningsutviklingen leverer Kyivstar forstatt høye marginer, og forsvarer sin sterke markedsandel, skriver Telenor i rapporten.

Kyivstar hadde en driftsmargin på 34 prosent dette kvartalet.

Omsetningen falt imidlertid fra 3,0 milliarder kroner i første kvartal 2008 til 2,3 milliarder kroner i første kvartal 2009.

Indisk avspar i andre halvår
Mye spenning er knyttet til nytt om Telenors konflikter i Russland og Telenors inntreden i det indiske mobilmarkedet.

I kvartalsrapporten kommer det ikke frem noe nytt om konflikten med Telenors russiske partner. Konflikten med Alfa Group eskalerte gjennom første kvartal, med arresten av Telenors aksjer i VimpelCom som konsekvens. Telenor fikk et offisielt krav 3. april i år om å betale 1,7 milliarder dollar i erstatning for påståtte skader.

Les mer: Milliard-drama for Telenor

- Telenor anser kravet for å være ubegrunnet, og forventer en rettferdig behandling i høyere rettsinstanser, sier Baksaas.

Telenor forteller at de har fått på plass en ledergruppe i India, og at de nå forbereder seg på lansering iløpet av andre halvår i år.

Holder fast ved forventningene
Telenor skriver i kvartalsrapporten at de er forberedt på at de makroøkonomiske trendene vil vedvare, og at de derfor vil tilpasse aktivitetene i forhold til det.

- Vi evaluerer og innfører nå effektivitetsprogrammer i hele verdikjeden. Dette skal gi varige effekter på kontantstrømmen, og vi opprettholder utsiktene for 2009, skriver Telenor.

Bunnen nådd?
Telenor (TEL) har fått svi på børsen det siste året. Aksjen er ned over 60 prosent de siste 12 månedene.

Analytikerne har nedjustert estimatene kraftig, men nå snur det, mener analytiker Espen Torgersen i Carnegie

- Det som betyr noe for aksjekursen er at vi nå har nådd en bunn i den negative estimattrenden, sa Torgersen til TDN Finans uken før tallene ble kjent.

Les: - Bunnen er nådd