Oslo Børs faller tilbake torsdag. I markedet her hjemme rettes mye av oppmerksomheten mot Telenor, som la frem kvartalstall før børsåpning.

UTviklingen på Oslo Børs preges også av nedgang i både asiatiske og amerikanske markeder det siste døgnet. I Europa har de store børsene blandet utvikling torsdag ettermiddag.

Les dagens markesrapport fra DNs Asia-korrespondent: Råtne lån truer Kina

Varsler lavere vekst
Telenor tynges av å ha nedjustert guidingen for omsetningsvekst i 2013 til 1-2 prosent, mot tidligere 2-4 prosent. Credit Suisse ventet før børsåpning et fall på rundt tre prosent ved åpning etter den reduserte inntektsguidingen

Tiltak for å fremme omsetningsvekst fortsetter å være en toppprioritet for Telenor, samtidig som selskapet gjennomfører effektivitetsforbedringer, ifølge konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Telenor rapporterte en ebitda før andre poster i tredje kvartal som var noe høyere enn ventet, mens omsetningen i kvartalet var på linje med konsensus.

Telenor-aksjen faller fire prosent til 142,80 kroner.

company:tel

Kongsberg-resultatet overrasker positivt
Kongsberg Gruppen rapporterte en ebitda i tredje kvartal som var litt høyere enn ventet, mens omsetningen var litt lavere enn ventet.

DNB Markets mener spesielt Kongsberg Maritime og Kongsberg Defense Systems ser ut til å ha levert solide marginer i kvartalet.

«I forbindelse med presentasjonen vil vårt fokus være rettet mot guidingen for 2014, tidshorisonten for forventede anbudsavgjørelser innenfor forsvarsvirksomheten og marginutviklingen for Kongsberg Protech Systems. Når det gjelder sistnevnte ble det ved andrekvartalspresentasjonen kommunisert at en endret produktmiks ville kunne gi betydelige utslag i marginen», heter det i en oppdatering.

DNB Markets har en holdanbefaling på Kongsberg Gruppen med et kursmål på 122 kroner per aksje

Kongsberg-aksjen stiger 0,8 prosent til 123,00 kroner på lav omsetning torsdag.

Overrasket positivt
Polarcus fikk et resultat før skatt på 20 millioner dollar i tredje kvartal 2013, mot et resultat på 21 millioner dollar i samme periode i fjor. På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 19 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Aksjen stiger 0,3 prosent til 3,92 kroner på lav omsetning.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,64 prosent til 532,62 poeng.



LES OGSÅ:

Hadde håpet på kraftigere vekst (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.