Telenor fikk et driftsresultat før ned- og avskrivninger (ebitda) på 9,46 milliarder kroner i årets tredje kvartal, sammenlignet med 8,8 milliarder kroner i samme periode ifjor.

Det var på forhånd ventet en ebitda på 9,476 milliarder kroner, ifølge gjennomsnittet av 13 estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

- Vi hadde håpet på at veksten i tredje kvartal ville vært sterkere enn det tallene viser. Årsaken til dette er at håndsettsalget har vært lavere enn hva vi hadde ventet, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Telenors driftsinntekter i tredje kvartal var 25,953 milliarder kroner, mot 25.253 milliarder året før.

Selskapets aksjer er ned 2,56 prosent til 127 kroner på Oslo børs torsdag.

Svakere i Norge
- Sverige fortsatte fremgangen i kvartalet, som følge av solid eksekvering og innføring av datasentriske priser. Inntektsutviklingen i Norge er svakere enn ventet, sier Baksaas.

I forrige uke viste tall fra Post-og teletilsynet at 54 prosent av all omsetning fra telecomvirksomhet i Norge går til Telenor. Likevel opplyser Baksaas om at selskapet i Norge har hatt en nedgang i omsetning på rundt 3 prosent.

- Vi har ikke vært flinke nok til optimalisere tilbudet vårt i Norge til de områdene vi ser vekst, altså mobildatabruk. Vi har fortsatt mål om å tilrettelegge vår tjenester etter tilbud og etterspørsel på mobildata. For å sikre en sunn avkastning på våre betydelige investeringer er det nødvendig at vi optimaliserer våre datasentriske tilbud ytterligere, sier Baksaas.

Videre peker han på at selskapet har slitt med markedene i Serbia og Danmark. Telenor skal derfor omorganisere driften i Danmark, hvor selskapet melder om et omsetningsfall på 7,8 prosent i tredje kvartal.

Lavere enn ventet i Asia
Tirsdag opplyste Telenor om at de har hatt en dårligere utvikling enn ventet i Thailand. Telenor-selskapet Dtac, som er nest største operatør i Thailand, fikk en ebitda på 1.361 millioner kroner i tredje kvartal 2013, mot 1.253 millioner kroner i samme periode året før.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var det ventet en ebitda på 1.399 millioner kroner. Omsetningen var 4.069 millioner kroner (3.998). Det var ventet en omsetning på 4.343 millioner.

Telenor har tidligere hatt stor suksess med Dtac i Thailand og Digi i Malaysia. Selskapet har hatt større problemer i India, og enkelte analytikere har sagt at det kan være lurt av selskapet å selge seg ut av landet. Torsdag gjentar selskapet sitt mål om positiv kontantstrøm i India i løpet av inneværende år. Det er også knyttet stor spenning til Telenors satsning i Myanmar, hvor det ventes en utredning i løpet av kort tid.

I fjor ble nesten halvparten av selskapets omsetning generert i Asia.

Nedjusterer omsetningsvekst
Telenor nedjusterer guidingen for organisk omsetningsvekst i 2013 til 1-2 prosent, mot tidligere en vekst på 2-4 prosent, skriver TDN Finans.

-Basert på resultatene for de tre første kvartalene og forventningene for resten av året, reviderer vi våre utsikter for organisk omsetningsvekst til 1 - 2 prosent og driftsmessige investeringer til 13 - 14 prosent av omsetning. Vi opprettholder utsiktene for ebitda-marginen på rundt 34 prosent, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en kommentar.



Les også:
Telenor-selskap omsatte for 4 mrd i Thailand
Disse aksjene bør du sitte på ut året
Inntektsboom for Telenor-toppene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.