Onsdag ettermiddag melder NRK at Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har vært avhørt som vitne i korrupsjonssaken mot Vimpel COM. Dette kan han bekrefte overfor DN.

Det var i mars  at politiet i flere land gikk til aksjon mot Vimpelcom. Telenor fikk samtidig besøk av Økokrim.

- Var du hos norsk og nederlandsk Økokrim i mars?

- Jeg har vært innkalt som vitne, svarer Telenor-sjefen.

Russiske Vimpelcom, hvor Telenor er storeier, og svenske TeliaSonera er under etterforskning i flere land mistenkt for grove bestikkelser for å få tilgang til mobilmarkedet i Usbekistan. I TeliaSonera har både toppsjef, styreleder og en rekke andre i styret og toppledelsen måttet gå som følge av mistanker om korrupsjon.

Både Telenor og Vimpelcom har siden 2012 avvist at det foregikk noe kritikkverdig da Vimpelcom fikk mobillisenser i Usbekistan i 2007.

Saken omtales i Telenors årsrapport for 2013.

«Telenor-konsernet er ikke under etterforskning, men som minoritetseier har Telenor-konsernet blitt bedt om å bidra som vitne», heter det.

Les også:
NHH tar opp kampen med BI i Oslo
- Uber går på sikkerheten løs
LO-lederen avlyser konferanse på grunn av streik (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.