Konkurransekommissær Margrethe Vestager i EU advarer om at fusjoner innen telekom-sektoren ikke må gå ut over «rimelige priser» for forbrukerne.

Dette antyder at oppkjøp vil møte tøffere EU gransking fremover, skriver Financial Times.

Med en bølge av foreslåtte oppkjøp, understreker Vestager behovet for å unngå prisøkninger.

-Jeg har én interesse og det er å sørge for at europeiske forbrukere, det være seg borgere eller bedrifter, kan nyte relativt innovative markeder til rimelige priser, sier hun til Financial Times.

Selv om hun ikke ville diskutere konkrete avtaler, vil hennes vilje til å utfordre bransjen på koblingen mellom konsolidering og økte investeringer overraske sektoren som trodde den hadde vunnet regulatorisk spillerom.

Konkurransekommissæren fremholder at hun har sett flere eksempler på at konsolidering i bransjen ikke har gitt ytterligere investering i infrastruktur.

-Så langt ser det ut som om det fortsatt er konkurranse som vil føre til investeringer og ikke omvendt, sier hun.

Vestager viser i intervjuet blant annet til fusjonen mellom Telenor og Teliasonera i Danmark.

-Det som skjedde var at aksjekursen til konkurrenten steg mer enn aksjekursen til de to fusjonerende partene, noe som umiddelbart ble tolket som at det ville bli mindre konkurranse slik at prisene kan gå opp, sier hun til Financial Times.

 

Les også: Blomsterkjede møter Finansdepartementet i retten

- Penger er ikke noe problem

Opprørere i Libya ødelegger oljefelt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.