Fredag legger næringsministeren frem den nye eierskapsmeldingen til staten. Samtidig ber hun Stortinget om en fullmakt til å vurdere statens eierandel i Kongsberg Gruppen og Telenor. Dét åpner for å kunne redusere statens eierandel fra henholdsvis 50 og 54 prosent til 34 prosent, melder NRK.

Styreleder Svein Aaser i Telenor mener den varslede eierskapsmeldingen er «en god melding for Telenor».

Det sier han under NRK-programmet Dagsrevyen torsdag.

- For å få stordrift fordeler, så er det ofte nødvendig å dekke større geografiske områder, så dette er en god melding for Telenor, sier han.

Positivt på lang sikt

Den norske stats kommende reduksjon i eierandelen i Telenor er positivt for selskapet i det lange bildet. Det sier analytiker Daniel Johansson i Fondsfinans til TDN Finans fredag.

Han fremholder at det ikke er klart om nedsalget på 20 prosent vil skje i én omgang eller flere, og at det selvsagt kan legge press nedover på aksjen i det første tilfellet, men påpeker også at redusert statlig eierskap bør være positivt for Telenor på lengre sikt.

- Jeg tror Telenor-aksjen handles til en liten rabatt som følge av det store statlige eierskapet, sier han.

Johansson sier derfor at nedsalget kan redusere noe av denne rabatten, og at dette bør motvirke noe av det negative presset fra salg av store volumer.

Analytikeren forklarer at rabatten har med at Telenor er aktiv i en mengde markeder hvor de er involvert i store strukturelle affærer fra tid til annen, og at redusert statseierskap gjør ting enklere for dem.

- Mindre statlig innblanding taler for økt fleksibilitet og selvstendighet, som potensielt vil gjøre enkelte strukturelle grep lettere å gjennomføre for Telenor, sier han.

På lengre sikt mener Johansson også at redusert statlig eierskap vi føre til noe høyere likviditet i aksjen og bedre selskapsstyring, og at dette generelt vil føre til et litt mer positivt sentiment rundt aksjen.

Les også:
Frykter redere uten ansikt
Bevisjakt hos meglerkjemper
Mediesky investor gikk på en smell i 2012 - nå håver han inn igjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.