Nylig ble det avdekket at Telenors nye konsernsjef Sigve Brekke har vært tillagt akademiske grader han faktisk ikke innehar.

Les mer: Brekke bekrefter feilaktig cv

I siste nummer av Kapital er det avdekket ytterligere tilfeller hvor Brekke har signert på feilaktige opplysninger om egen utdannelse.

Da det thailandske mobilselskapet Dtac skiftet fra børsen i Singapore til Børsen i Bangkok i 2007 ble det utarbeidet et prospekt hvor Sigve Brekke er oppført med to feilaktige bachelorgrader fra norske høgskoler, skriver Kapital.

I det samme prospektet har Brekke signert på at han selv og selskapets finansdirektør har gjennomgått alle opplysninger og sørget for at det er korrekte.

- Dette er samme feil som gjelder for årsrapportene, som jeg allerede har tatt ansvar for og beklaget. Vi har iverksatt en full gjennomgang av dokumentasjon som kan inneholde slike feil, og vi vil løpende oppdatere disse, skriver Brekke i en e-post til Kapital.

Eksperter på børprospekter som Kapital har vært i kontakt med sier det er vanlig at toppsjefer får fremlagt opplysninger om dem selv til faktasjekk, selv om ingen av dem kjenner denne saken konkret.

NHH-professor Thore Johnsen sier til Kapital at en slik feil ville blitt sett på som svært alvorlig ved en børsnotering i USA og at det også bør være alvorlig ved en børsnotering ved den velrenommerte børsen i Bangkok.

Les også:
- Jeg har aldri løyet
- Å lyve på seg en grad, er ikke en privatsak  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.