I ettermiddag meldte Telenor at Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas trekker seg fra styret i Vimpelcom med umiddelbar virkning.

Les sakene:
  Baksaas trekker seg fra Vimpelcom-styret
- Det forandrer ingenting  

- Det er klart at Vimpelcom er under etterforskning og vi tar den saken på alvor, sier styreleder  Svein Aaser i Telenor til Dagens Næringsliv.

- Jeg går ut av styret i VimpelCom for å kunne fokusere helt og fullt på å ivareta Telenors interesser som eier. Telenor har nulltoleranse for korrupsjon, og som eier i VimpelCom vil vi støtte den pågående etterforskningen, sier konsernsjef i Jon Fredrik Baksaas i Telenor i en pressemelding mandag ettermiddag.

- For å unngå en dobbeltrolle, som han har hatt noe tid, og som kunne skape problemer, så klargjør han sin rolle og er i den sammenheng kun konsernsjef i Telenor, sier Aaser.

- Trenger ikke være rakettingeniør

-  Du trenger ikke være rakettingeniør for å se at Vimpelcom har vært en betydelig belastning for Telenor,  i og med etterforskning fra mange myndigheter, sier Aaser.

- Er det en måte å ta avstand på?

- Nei, vi tenker ikke på den måten. Det er bare for å klargjøre hva som er Telenor-rolle og hva som ikke er Telenor-rolle, sier Aaser.

- Er det fordi dere kan dere havne i konflikt med Vimpelcom?

- Her kan man nok kjøre mange scenarier, men de er under etterforskning og vi ønsker at Telenor-folk kun skal fremstå som Telenor-folk og ikke ha noen bindinger mot Vimpelcom, sier Aaser.

To andre i Vimpelcom-styret jobber også for Telenor.

- De andre styremedlemmene, har ikke de lenger aktive roller i Telenor?

- Jo, men vi har konsentrert oss om konsernsjefens rolle, sier Aaser, som sier han ikke vet om de andre også vil trekke seg. Det er ingen dramatikk i det,  men ønsker å klargjøre hva som er Telenor og hva som er Vimpelcom, sier Aaser.

- Hvordan oppleves dette av Baksaas?

- Man trenger ikke være spesielt høyt utdannet for å se at dette er en stor belastning for Telenor og spesielt konsernsjefen, sier Aaser.

Les mer:

Den lydige oligarken 

Taus om anklager 

En vegg av taushet 

Fikk Vimpelcom-forsikringer 

- Det står ikke i brevet at korrupsjon ikke har funnet sted

- Ingen garanti for at ulovlige handlinger ikke har funnet sted

Eva Joly: – Økokrim må etterforske Telenor

Fra rød løper til husarrest

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.