Det viser en ringerunde NRK har foretatt. Komitérepresentantene Per Olaf Lundteigen (Sp), Michael Tetzschner (H) og Hans Fredrik Grøvan (KrF) ønsker ny høring.

– Hendelsene som har skjedd i dag (fredag) er så alvorlige at det bør være grunn for en ny runde, sier Grøvan.

Han får støtte av Lundteigen, som mener at Telenor-ledelsen ikke fortalte hele sannheten under forrige høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

– Med et så radikalt grep fra statsråd Mæland er det helt naturlig at komiteen innkaller til en ny høring hvor både statsråden, tidligere styreleder (Svein) Aaser og tidligere konsernsjef (Jon Fredrik) Baksaas møter for å for å fortelle sannheten om hva som har skjedd i saken, sier Lundteigen.

Ny informasjon

Uttalelsene faller etter at Telenors styreleder Svein Aaser fredag trakk seg med umiddelbar virkning. Ny informasjon om VimpelCom-saken gjorde at han ikke lenger hadde næringsminister Monica Mælands (H) tillit.

Av hensyn til etterforskningen ville ikke Mæland opplyse hva som står i brevet fra Telenor, men NRK erfarer at informasjonen blant annet går ut på at selskapets ledelse kjente til VimpelComs omstridte investeringer i Usbekistan på et tidligere tidspunkt enn den hittil har innrømmet.

– Saken dreier seg om informasjon jeg burde fått fra styreleder tidligere og som kontroll- og konstitusjonskomiteen burde fått tidligere, sa Mæland til NTB fredag.

Komitémøte tirsdag

Telenor er nest største aksjonær i VimpelCom, selskapet som nå er under etterforskning i flere land i forbindelse med kjøp av mobillisenser i Usbekistan. 5. oktober ble det opplyst at Telenor vil selge sin eierandel på 33 prosent.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen behandlet først saken i mai, etter alarmerende opplysninger om at VimpelCom var under internasjonal etterforskning for utbetalinger på mer enn 700 millioner til et postkasseselskap på Gibraltar.

Tirsdag skal komiteen møtes igjen, og da vil den kunne ta stilling til saken på nytt. Seks av komitémedlemmene NRK har snakket med sier at de er åpne for en ny høring. De tre siste har ikke svart.

Les også:

Krangler om millionregning for en bod

Slik hentet skolebaronene ut 100 mill. tross utbytteforbud (DN+)

– Jeg flytter mitt neste selskap ut  

Se DNtv: Én øvelse trener hele kroppen

Én øvelse trener hele kroppen
Men før du kan gjøre den, må du mestre disse tre baseøvelsene.
01:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.