Angrepene i Paris var bare en nedtrimmet versjon av en større plan om å angripe flere mål i Europa, forteller en høytstående europeisk antiterror-kilde med kjennskap til etterforskningen, til CNN.

Etterforskerne har på grunnlag av avhør med mistenkte og ved å innhente etterretningsinformasjon, grunn til å tro at IS sendte angriperne til Europa i fjor ikke bare for å utføre angrepene som fant sted, men også for å angripe mål i Nederland, samt flere andre mål i Frankrike, blant andre shoppingsteder og muligens et supermarked.

I tillegg er det indikasjoner på at IS planla å utføre angrep i Storbritannia, forteller kilden til fjernsynskanalen.

Etterretningstjenestene har avdekket stadig flere IS-medlemmer på det europeiske kontinentet, utplassert for å tilrettelegge bruk av krypterte kommunikasjonstjenester som Telegram-appen, slik at man kan kommunisere sikkert uten at myndighetene får innsyn i det, forteller kilden.

Terrorangrepene i Paris 13. november i fjor rammet seks forskjellige steder. 130 personer ble drept, 89 av dem inne i konsertlokalet Bataclan.

Les også:
Sjefredaktør gir seg

Asia i dag: Konkurs setter julehandelen i fare

Clinton med klar ledelse over Trump ni uker før valget

Se DNtv:
Glem nettbrettet - her er nettbordet
- Slik blir mobilspillene mer sosiale, sier DNs teknologijournalist Magnus Eidem. Han sjekker ut de nyeste teknotrendene på IFA i Berlin.
01:48
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.