– Politiet ble beskutt, sier Eric Van Der Sypt i belgisk påtalemyndighet til AFP etter aksjonen belgisk og fransk politi utførte i området Forest i Brussel tirsdag ettermiddag.

Ifølge avisen Le Soir ble tre politifolk såret i skytingen i Rue du Dries. TV-stasjonen RTL melder at skadene for én av dem er alvorlige.

Én eller to gjerningsmenn skal være på frifot, og ifølge noen medier ble det skutt med Kalasjnikov.

Paris-forbindelse

Skytingen fant sted ved 14.30-tiden i forbindelse med en politiaksjon mot en bolig i Forest. Aksjonen knyttes til politiets arbeid i kjølvannet av terrorangrepet i Paris i november, og franske myndigheter bekrefter at fransk politi var involvert.

– Et team av belgiske og franske politifolk aksjonerte og ble beskutt – skudd fra tunge våpen, sier den franske innenriksministeren Bernard Cazeneuve til Reuters.

Ifølge avisen Derniere Heure flyktet gjerningsmennene via taket. Flere våpen skal være etterlatt i kjelleren.

TV-kanalen VRT har snakket med et øyenvitne som forteller at det ble løsnet rundt 30 skudd. Ifølge Le Soir ble det løsnet skudd i to omganger.

En drøy halvtime senere meldte øyenvitner om ny skyting i området, men politiet har ikke kommentert meldingene og det er uklart hva som skjer.

Stor aksjon

Forest ligger sør for Brussel sentrum og ble sperret av tungt væpnede politistyrker i forbindelse med aksjonen. En rekke utrykningskjøretøy deltok i en storstilt politiaksjon på stedet, der det også ligger en skole. Lokalbefolkningen ble bedt om å holde seg inne.

Belgisk politi etterforsker flere forbindelser til Brussel etter Paris-terroren, blant annet jager de fortsatt den terrormistenkte mannen Saleh Abdeslam. 130 personer ble drept i flere angrep i Paris 13. november i fjor.

Det er spesielt Brussel-bydelen Molenbeek som er i søkelyset, men belgisk politi har gjennomført flere aksjoner også andre steder. (©NTB)

Følg markedet på DN Investor

Les også: Statoil forkorter Songa-kontrakter

Asia i dag: Skal bli verdens største hotelleier

Usunt kosthold koster oss 154 milliarder hvert år

Fornybart ga mer avkastning enn olje for oljefondet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Pensjonister i Spania danner bokollektiv på sine eldre dager. Inngangspris: 1,3 millioner kroner.
02:12
Publisert: