– Det er det ingen tvil om. Både når det gjelder utveksling av etterretningsinformasjon og økt informasjon om fremmedkrigere. Vi må også lære av hverandre når det gjelder integreringspolitikk, sier Brende til NTB.

– Vi må innse at vi ikke har lyktes fullt ut med å integrere unge mennesker, ikke minst fra andre kulturelle bakgrunner enn vår egen, i våre samfunn. Samtidig er det ingen unnskyldning for den type avskyelige handlinger vi har sett i Danmark i helgen, utdyper han.

Sterkt møte

Mandag besøkte han synagogen i Krystalgade, der en 37 år gammel jødisk mann ble drept natt til søndag. Mandag kveld deltok han i minnemarkeringen på Gunnar Nu Hansens Plads i den danske hovedstaden.

– I gatene her strømmer det på med tusenvis av mennesker for å delta i markeringen. Samholdet i Danmark er sterkt. Utenfor synagogen tidligere i dag, så jeg et blomsterhav som dekket halve Krystalgade. Det ble et sterkt møte, sier Brende.

Sammen mot terror

Brende sier det er viktig for Norge å være representert på minnemarkeringen, for å vise solidaritet med Danmark i en tung stund.

– At danskene så klart understreker at angrepet på synagogen var et angrep på Danmark, det er både sterkt og rørende. Det viser at Danmark uten jøder ikke er det Danmark man kjenner i dag, sier han.

 

LES OGSÅ: Frykter for nærpolitiet

Vil ha bred debatt om politireformen  

Forhandlingene kollapset (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.