– Jeg vil gjøre det helt klart at vi på nåværende tidspunkt ikke har noe indikasjon på at han var del av en celle, sa Thorning-Schmidt på en pressekonferanse mandag.

Hun kalte terrorangrepet et angrep på verdier som demokrati, åpenhet og menneskers likeverd.

– Dette er ikke en konflikt mellom islam og Vesten. Det er ikke en konflikt mellom muslimer og ikke-muslimer. Det er en konflikt mellom kjerneverdiene i et åpent samfunn og voldelige ekstremister, fortsatte Thorning-Schmidt.

– Vi må insistere på å fortsette å leve livene våre som før. Vi må tenke og snakke slik vi selv ønsker. Vi er de vi er. Jeg er sikker på at Danmark vil komme seg gjennom dette, og bli både sterkere og mer forent enn før, fortsatte hun.

tatsministeren benyttet også anledningen til å understreke at jøder hører hjemme i Danmark.

– Angrepet på det jødiske samfunnet i Danmark, er et angrep på hele Danmark. Vi er svært opprørt over tragedien utenfor synagogen i København. Det jødiske samfunnet er en viktig del av Danmark, sa Thorning-Schmidt.

 

LES OGSÅ: Ukraina vil ikke åpne korridor fra Debaltseve

Cameron størst på ny meningsmåling

Erna vil styrke arbeidet mot antisemittisme  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.