I oktober ble det solgt 36 Teslaer i Norge, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikk. Det utgjør kun en liten del av de 3.573 Teslaene som har blitt solgt hittil i år.

Kommunikasjonssjef Esben Pedersen i Tesla har en forklaring på hvorfor salgsfallet gjør utslag nå.

- Vi selger fortsatt godt i Norge. Problemet med våre salgstall er at vi har fem måneders leveringstid. En bil solgt i dag blir først registrert som solgt om fem måneder. Det vil si at de bilene som er registrert solgt i oktober er de bilene som ble solgt i sommer, sier han.

Stanset produksjonen

Pedersen peker på at Tesla generelt ikke uttaler seg om salgstall, men at de lave salgstallene skyldes en produksjonsstans tidligere i år.

- I sommer stoppet vi hele produksjonen for å utbygge fabrikken med formål om å produsere enda flere biler. Dette kunne påvirke leveransene i ettertid og det er det vi ser i Norge nå, sier han.

Ikke realistisk

Kommunikasjonssjefen understreker at et månedlig salg på 36 biler ikke gir et riktig bilde av utviklingen for elbilmerket.

- Dette er ikke det vi kommer til å se fremover, så få biler er ikke et realistisk bilde. Likevel kommer vi heller ikke til å se den salgsrekorden vi hadde i starten av året igjen, med over tusen solgte biler i måneden, sier Pedersen.

I fremtiden tror han salget vil ligge langt over 36 biler i måneden, men vil ikke uttale seg om hvor mange biler de ønsker å selge.

Ny modell

De svake salgstallene i oktober sammenfalt med lanseringen av flaggskipet Model S med firehjulstrekk, som ble annonsert 9. oktober.

Den nye super-elbilen Model S  "D" vil ha 690 hestekrefter og gjør null til 100 km/t på 3,4 sekunder. Rekkevidden øker også. Det førte umiddelbart til et byks i nyere Model S til salgs på rubrikkjenesten finn.no.

- Det er tydelig at mange ønsker den nye modellen og vil være førstemann som selger før prisene kollapser, uttalte elbilentusiast og investeringsdirektør i Nordea Robert Næss til Dagens Næringsliv nylig.

Les også: - Eiere av de dyrere Teslaene har fått panikk

Oppgang i nybilsalget generelt

I oktober steg salget av nye personbiler med 0,5 prosent. Det ble solgt 12.963 nye biler, 70 flere biler enn samme måned året før.

Det opplyser Opplysningsrådet for Veitrafikk (OFV) mandag kveld.

Det mest solgte personbilmerket var  Volkswagen, med 2.061 solgte biler, en oppgang på 33,0 prosent mot oktober i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Halverer anslaget for veksten eurosonens største økonomi

Etterlengtet opptur for Rec Silicon

Maner bankene til nøkternhet