Kraftpakken Model S P85D får nå en "lillebror" i Model S 70D.

Les DNs test av toppmodellen: Tesla-rus på blå resept

Bilen har som navnet indikerer et batteri på 70 kWt som gir den en maksimal rekkevidde på 442 kilometer, samt Dual Motor, som innebærer en motor på hver aksling. Rekkevidden er seks mil kortere enn på en 85D og fire mil kortere enn P85D.

Der P85D-modellen gjør unna null til 100 km/t som en supersportsbil, er heller ikke den nye modellen noen tregost. Null til 100 km/t går unna på 5,4 sekunder, mens toppfarten er på 225 km/t opplyser Tesla i en pressemelding. Bilen har en effekt på 334 hestekrefter, heter det på Teslas nettsider. Det er visstnok ingen "insane"-modus i denne modellen.

Ellers får bilen de samme funksjonene som alle biler med den nyeste softwaren fra produsenten, det innebærer filskiftevarsler, nødbrems og navigasjon med reiseplanlegger og såkalt rekkeviddesikring.

Prisen på den nye modellen starter på 550.000 kroner, noe som er omkring 70.000 kroner mindre enn dagens billigste firehjulsdrevne modell med 85 kWt-batteri, og over 200.000 kroner billigere enn Performance-modellen med 700 hestekrefter.

Les mer om det her: Her er Teslas rekkeviddeangst-dödare

Det ble i mars registrert hele 1140 nye Model S i Norge. De fleste av disse med firehjulsdrift etter at leveringen av disse satte fart mot slutten av første kvartal. Med en lavere pris, vil nok Tesla få registrert langt flere biler i tiden som kommer.

Etter å ha vært nede en stund, er nettsidene til Tesla igjen i drift, og nå er den gamle innstegsmodellen Model S 60 erstattet av Model S 70D. Det betyr at Tesla nå kun selger firehjulsdrevne modeller, med unntak av 85 som ennå kan bestilles med bakhjulsdrift.

Bilen leveres sent i juni, opplyser kommunikasjonssjef Esben Pedersen i Tesla til DN.

Les også: Tesla-leveringene tok av i mars

Se video fra DNs prøvekjøring av Model S P85D:

- Øynene forsvinner litt inni hodet
Det var første reaksjonen til DNs biljournalist etter å ha testet Teslas nye firehjulsdrevne Model S.
01:50
Publisert:

Se DNs intervju med PR-sjef for Tesla i forbindelse med lanseringen av firehjulsdrift:

- For mange vil nok dette erstatte en bensinbil med stor motor
Tesla forsvarer nødvendigheten av 700 hestekrefter i Model S.
02:14
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.