Langrennsstjernen Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solforbrent leppe.

Det bekrefter Skiforbundet torsdag.

– Jeg er helt knust og fortvilet over å ha kommet i denne svært vanskelige, og for meg uvirkelige situasjonen. Jeg opplever dette urettferdig og helt uforskyldt, selv om jeg selvfølgelig er klar over det ansvaret jeg som utøver har for medisinen jeg bruker, sier Johaug.

Landslagslege Fredrik S. Bendiksen tar ansvaret for at Johaug fikk i seg stoffet.

– Jeg har og tar ansvaret for at Therese har fått i seg det ulovlige stoffet clostebol via kremen Trofodermin, sier landslagslege Fredrik S. Bendiksen, som er dypt ulykkelig over den situasjonen han har satt Therese i. – Therese er en utrolig rettskaffen person og utøver som er nøye og nøyaktig i alt det hun gjør. Det viktigste for meg nå er å gjøre alt jeg kan for at hun ikke blir straffet fordi hun har brukt en krem som jeg forsikret henne om var lovlig å bruke, sier Bendiksen.

NTB fikk i morgentimene opplyst at Skiforbundets kick off torsdag ble avlyst.

Etter planen skulle 65 norske skistjerner fra forskjellige vintergrener holde kick off på Ullevaal én måned før sesongstarten på Beitostølen.

I stedet vil det bli pressekonferanse med Johaug og lege Fredrik S. Bendiksen på Ullevaal.

Les også: Kommentar: Kina-tall svekker troen på global vekst

Norge har solgt SAS-aksjer for 132 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DNInvestor

Anbefalt av DNtv:
Legen går på dagen: - Hvis det finnes rom for rettssikkerhet så vil ikke Therese sanksjoneres.
Landslagslege Fredrik S. Bendiksen trekker seg fra sin stilling etter at Therese Johaug ble tatt for bruk av stoffet clostebol.
05:25
Publisert:

Johaug: -Jeg er helt knust, vanvittig fortvila og jeg er forbanna.
Therese Johaug forteller hvordan hun har havnet i den vanskelige situasjonen
02:09
Publisert: