Selv om det står noen store navn bak Tidal, har ikke musikkstrømmetjenesten fått like mye oppmerksomhet som Pandora, Spotify og Apple Music.

Men nå ser det ut til at ting snur, og det kan Tidal takke Kanye West for.

Tidal-appen har nemlig gått helt til topps på Appstore i USA, godt hjulpet av Kanye Wests siste stunt. Appen bygger på gamle Wimps teknologi og er laget av norske utviklere.

Grunnen til at Tidal har kapret førsteplassen er nyheten om at Kanye West har bestemt seg for å slippe albumet sitt på plattformen, der den vil strømme eksklusivt i en uke.

Übergizmo.com skriver at Kanye West skrev denne Twitter-oppdateringen til følgerne sine: «Vær så snill, alle musikkelskere. Vær så snill å abonnere på Tidal. Jeg har bestemt meg for å ikke selge albumet mitt på en uke til. Vær så snill å abonnere på Tidal».

Gitt Kanye Wests enorme popularitet er det ikke så overraskende å se at nedlastingen av appen har tatt helt av den siste tiden. Så spørs det da, om brukerne vil fortsette å benytte seg av og betale for Tidals tjenester.

Nøyaktig det samme skjedde i forrige måned da også Rihanna bestemte seg for å slippe sitt siste album på Tidal ekslusivt.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Johan H. Andresen:  - Gode prosjekter får finansiering

- Har voksne folk tatt risikoen, må de betale

Se DNtv: Bli med inn i Karis Gründerhub i London

Bli med in i Karis Gründerhub i London
Kari Bech-Moen sa opp lederjobben i Telenor, flyttet med mann og barn til London og ble gründer,
00:48
Publisert:

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.