– Sharif har nettopp vært i avhør, han bidrar etter beste evne ved å besvare de spørsmål som politiet har. Politiet har ikke tatt stilling til om han skal fremstilles enda, sier advokat Sol Elden som forsvarer Tommy Sharif til Nettavisen.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier hun.

Sol Eldens mann og kollega John Christian Elden sa til NTB tidligere onsdag formiddag at han ikke hadde hørt at fengsling skal være aktuelt.

Han bekrefter at Tommy Sharif anklages for å ha gjort uttak i flere selskaper for inntil 3 millioner kroner, noe han innrømmer.

– Uttak er ikke benektet. Spørsmålet er om selskapene hadde så dårlig råd at han skulle ha begjært konkurs i stedet for å utbetale. Vi har så langt ikke sett noen dokumentasjon fra politiet på hvorfor de mener dette og kan ikke vurdere straffskyld, sier Elden.

Pressemelding

Tommy Sharif- egentlig heter Tasawer Sharif – ble pågrepet i Oslo tirsdag og siktet for unndragelse av store pengebeløp. Samme dag ble 39-åringens bror pågrepet. Det siktede brødreparet ble brakt til politihuset i Lillestrøm der de måtte tilbringe natten.

– Begge sitter i arresten hos oss. Vi kommer ikke til å gi mer informasjon om saken foreløpig, men kommer med en pressemelding mot slutten av dagen, trolig i 15-tiden, sier leder for økoteamet i Romerike politidistrikt, Bjørn Ivar Thune, til NTB onsdag formiddag.

Thune sa tirsdag at det er gjort beslag under ransaking flere steder og at det er snakk om «mye penger». Ifølge Romerikes Blad fant politiet bunker med sedler.

Fengsling

Det er ventet at politiet onsdag ettermiddag avgjør om de vil framstille Sharif og eller hans bror for varetektsfengsling. Strafferammen for grov bounndragelse er fengsel i inntil seks år.

Tommy Sharifs lillebror er siktet for heleri. Advokat Solveig Høgtun sier klienten ikke erkjenner straffskyld.

– Han stiller seg uforstående til siktelsen. Jeg har ikke snakket ordentlig med ham ennå, men følger med på hva som skjer. Jeg håper han blir løslatt, sa Høgtun til NTB onsdag morgen.

Politiadvokat Charlotte Visdal Benneche sier til Dagens Næringsliv at det ikke ligger an til flere pågripelser i saken.

Overførte 2,9 millioner

Ifølge en kjennelse fra Romerike tingrett har Tommy Sharif overført vel 2,9 millioner kroner fra flere av selskapene sine til seg selv i 2013 og i 2014, penger som ikke ble innberettet til skattemyndighetene.

Overføringene er av en slik størrelse at det ifølge kjennelsen må regnes som grovt skattesvik, skriver Dagens Næringsliv.

Sharif skal også ha overført 1.460.000 kroner fra sin egen til sønnens konto i midten av april, og deretter ble det foretatt over 20 overføringer og større uttak på sønnens konto. Skatt øst og kemneren i Skedsmo krever vel 1,3 millioner kroner i skatt av Sharif etter overføringene. Økokrim frøs i slutten av april i år dette beløpet på kontoen til Sharifs sønn.

I midten av mai ble det åpnet konkurs i sju av Sharifs selskaper. Advokat Christian Lundin som er bostyrer for selskapene, sier til Romerikes Blad at Sharif i forkant av konkursbehandlingen systematisk har tappet selskapene for midler – totalt 7 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Gresk sentralbank varsler at Hellas kan forlate EU

- Setter krefter i spill som du ikke er herre over

Se DNTV: Dette er en gavepakke fra regjeringen

Denne bilen er en gavepakke fra regjeringen
00:00
Publisert: